Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Uzmanību! Bolderājā notiks civilās aizsardzības mācības

© Oksana Džadana/F64 Photo Agency

Ceturtdien, š.g. 26.septembrī, AS "Latvijas Finieris" rūpnīcas “Lignums" rīkotas civilās aizsardzības mācībās Finiera ielā 6 notiks vietējā līmeņa praktiskajās civilās aizsardzības mācības.

Mācību mērķis ir pārbaudīt mācību dalībnieku spēju rīkoties rūpnieciskās avārijas un evakuācijas gadījumā, kā arī pārbaudīt sadarbību starp iesaistītajām institūcijām. Mācībās tiks inscenēta termoeļļas noplūde ar tās aizdegšanos. Līdz VUGD ierašanās brīdim, ugunsgrēka lokalizēšanā iesaistīsies objekta operatīvā reaģēšanas vienība, notiks cilvēku evakuācija un glābšana no bīstamās zonas.

Civilās aizsardzības mācībās ir iesaistīts Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, Valsts policija, Valsts vides dienests, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, AS "Latvijas Finieris" rūpnīca “Lignums" un Rīgas pašvaldības policija.

Mācību ietvaros pārvietosies vairāki operatīvie transportlīdzekļi, tāpēc aicinām iedzīvotājus neuztraukties. Jau iepriekš atvainojas par operatīvā transporta pārvietošanās radītajiem apgrūtinājumiem un par to, ja kādam šīs mācības radīs nepamatotu uztraukumu!

Iedzīvotāju ievērībai!

Šajā laikā operatīvo dienestu transportlīdzekļi pārvietosies ar ieslēgtiem skaņas un gaismas signāliem, tāpēc aicinām iedzīvotājus neuztraukties. Jau iepriekš atvainojamies par operatīvā transporta pārvietošanās radītajiem apgrūtinājumiem un par to, ja kādam šīs mācības radīs nepamatotu uztraukumu!

Uzņēmums atvainojas par sagādātajām neērtībām un lūdz iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret iespējamajiem satiksmes ierobežojumiem un neņemt vērā skanošās sirēnas šajā laikā.