Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Ko darīt, ja jūsu konteinerā atkritumus izmet svešinieki?

© Pixabay

Kā zināms, atkritumu izvešanas maksa konkrētajai mājai ir atkarīga tostarp arī no mājas iedzīvotāju saražotā atkritumu daudzuma. Taču nereti uz konteineru, kas atrodas pie noteiktas mājas, dodas svešinieki, piemēram, privātmāju iedzīvotāji, kuri ar šādu negodīgu rīcību cenšas ieekonomēt naudu. Ko darīt šādā situācijā, pastāsta "Rīgas namu pārvaldnieka" darbinieki, vēsta portāls riga.lv.

Vai esat pamanījuši, ka svešinieks izmet savus atkritumus Jūsu mājai piesaistītajā atkritumu konteinerā? Informējiet pašvaldības policiju par to, zvanot uz tālruņa nr. 110, tiešsaistē vai izmantojot mobilo lietotni - https://rpp.riga.lv/informe-policiju/.

Taču, ja Jūs novērojat, ka svešinieki regulāri izmet savus atkritumus Jūsu atkritumu konteineros, tad dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašnieku kopība var lemt par risinājumiem, kas liegtu svešiniekiem šādu darbību.

Pārsvarā dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašnieki veic nepieciešamos darbus (kopsapulce vai aptauja), lai pieņemtu kopības lēmumu. Informācija par dzīvokļu īpašnieku kopības lēmumu pieņemšanu un lēmumu paraugi atrodami "Rīgas namu pārvaldnieka" mājaslapā.

Ja ir nepieciešams, pārvaldnieks var palīdzēt noorganizēt nepieciešamos darbus, lai kopība izteiktu savu vēlmi.

Ir divi veidi, kā aizliegt pieeju pie konteineriem:

  • uzstādīt slēdzamos konteinerus;
  • izveidot slēdzamu atkritumu laukumu.

Atkritumu laukums ar nojumi palīdz sakārtot vidi, taču slēdzams atkritumu laukums liegs svešiniekiem izmest atkritumus Jūsu atkritumu konteineros. Lai arī kāds būtu atkritumu laukums pie dzīvojamās mājas - ar nojumi vai bez, slēdzama vai neslēdzama -, ikviens ir atbildīgs par vidi, kurā atrodas. Rūpējieties ne tikai par kārtību un tīrību, bet arī informējiet pārvaldnieku par nepilnībām!

Lai operatīvi reaģētu, aicinām RNP klientus informēt sava nama pārvaldnieku, zvanot uz kontakttālruni, kas reģistrētajiem lietotājiem norādīts viņu vortālā e-parvaldnieks.lv profilā (sadaļā “Mani līgumi”) un uz ziņojuma dēļa koplietošanas telpā.