Jauniešu projekts "Work It Out" Rīgas ielās

Jau pāris dienas Rīgā var sastapt svešvalodās runājošus jauniešus, kuri ar dažādu radošu aktivitāšu palīdzību piesaista vietējo iedzīvotāju uzmanību, kā arī kopīgi strādā pie mākslinieciskiem priekšnesumiem.

Tie ir 36 ES ietvarprogrammas "Jaunatne Darbībā" projekta "Work It Out" dalībnieki no Vācijas, Polijas, Latvijas, Lielbritānijas, Lietuvas, Itālijas un Igaunijas, kuri desmit dienu garumā strādās pie ziņojuma izstrādes par to, kā radošs jaunietis var mūsdienu apstākļos atrast savu, unikālu vietu dzīvē.

Radošu ideju attīstība jauniešu vidū ir īpaši svarīga šajā ekonomiskās lejupslīdes laikā, kad darba un pašizpausmes iespēju kļūst aizvien mazāk. Starp projekta dalībniekiem ir jaunieši, kurus interesē ielu māksla, graffiti, breakdance, ekstrēmie sporta veidi, DJ māksla, mūzika un citas mūsdienīgas radošas izpausmes. Desmit dienu garumā projekta ietvaros tiek izstrādātas idejas, kā šos hobijus un intereses iespējams pārvērst reālā darba tirgus produktā.

Projekta noslēguma pasākums norisināsies sestdien, 21.augustā plkst.17.00 Rīgā, VEF 5.korpusā, kur būs gan breakdance priekšnesumi, gan ekstrēmo sporta veidu šovs, video dienasgrāmata par pieredzi Latvijā, Latvijā zināmu DJ un mūziķu uzstāšanās un grafiti paraugdemonstrējumi.

Latvijā

Finanšu ministrijas (FM) sagatavotie un saskaņošanai iesniegtie grozījumi Transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa un uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokļa likumā paredz no 2025.gada palielināt visas transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa likmes par 10%.