Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Zināms, kuri uzņēmumi turpmāk izvedīs "Pilsētvides serviss" klientu atkritumus Rīgā

© Kaspars Krafts/F64

Atkritumu apsaimniekotāja "Pilsētvides serviss" līdz šim apsaimniekotos 4% Rīgas teritorijas turpmāk apkalpos uzņēmumi "Clean R" un "Eco Baltia vide",  pastāstīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) valsts sekretāra vietniece vides aizsardzības jautājumos Alda Ozola.

Ozola norādīja, ka Rīgas dome atsūtījusi ministrijai saskaņošanai sarunu procedūras rezultātus, un, lai gan konceptuāli VARAM tos atbalsta, ministrija lūgusi arī atsevišķus papildinājumus. "Gribējām, lai protokolam pievieno precīzu klientu sarakstu, kā arī sagaidām rakstisku apliecinājumu no domes, ka tarifi tiešām nemainīsies. Sagaidām, ka viņi šos papildinājumus mums iesniegs," sacīja Ozola.

Pēc viņas teiktā, sarunu procedūras rezultātā 4% teritorijas sadalīti starp diviem operatoriem - "Clean R" apkalpos juridiskās personas, bet "Eco Baltia vide" - privātmāju īpašniekus.

Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs (GKR) jau vakar paziņoja, ka sarunu procedūrā starp trim atkritumu apsaimniekotājiem Rīgas dome ir "sadalījusi" minētos 4% Rīgas teritorijas.

Sarunu procedūrā pieteikušies bija trīs no līdzšinējiem četriem atkritumu apsaimniekotājiem - SIA "Clean R", "Eco Baltia vide" un "Lautus". Pirmie divi uzņēmumi līdz šim apsaimniekoja jau aptuveni 88% Rīgas teritorijas, savukārt "Lautus" - aptuveni 8%. Tas nozīmē, ka sarunu procedūrā "jāsadala" bija aptuveni 4%, kurus līdz šim apsaimniekoja SIA "Pilsētvides serviss". Pārsvarā "Pilsētvides serviss" apsaimniekojis kapsētas un privātmājas.

Pēc mēra teiktā, 96% iedzīvotāju, kuriem nemainās līdzšinējie atkritumu apsaimniekotāji, nekas nav jādara un jauni līgumi nav jāpārslēdz. Visiem šiem iedzīvotājiem paliek līdzšinējie tarifi un nekādas citas izmaiņas nav gaidāmas.

Balstoties uz izsludināto ārkārtas situāciju, arī atlikušajiem 4% cilvēku nekādi jauni līgumi nebūs jāslēdz. "Tas ir galvenais ārkārtas situācijas ieguvums, ka iedzīvotājiem nekas nemainās un jaunus līgumus viņiem nevajag," sacīja mērs.

LETA jau ziņoja, ka valdība trešdien ārkārtas sēdē atbalstīja VARAM sagatavoto rīkojuma projektu par ārkārtējās situācijas izsludināšanu atkritumu apsaimniekošanā Rīgā.