Spirta un cigarešu nelegālā tirdzniecība Rīgas Centrāltirgū apkarota

Spirta un cigarešu nelegālā tirdzniecība Rīgas Centrāltirgū kopumā ir apkarota, šodien intervijā "Neatkarīgajai" stāsta Rīgas Centrāltirgus valdes priekšsēdētājs Dainis Liepiņš.

"Šī problēma kļūst par mītu, jo sadarbībā ar Valsts policiju situācija ir mainījusies. Man pašam ir čukstēts ausī par cigaretēm, bet aiz tirgus teritorijas. Spirta tirdzniecība te notiek, slēpjoties pa stūriem un mazos apjomos, jo nav pieprasījuma. Tādi tirgotāji cauri tirgum iziet tranzītā, jo zina, ka mums ir novērošanas kameras," skaidro tirgus vadītājs.

Viņš uzsver, ka pilnīgu šīs problēmas atrisināšanu kavē bezpajumtnieku patversme tirgus teritorijā.

"Kamēr tirgus teritorijā atradīsies patversme bezpajumtniekiem, nevaru pateikt, ka līdzīgas lietas ir izskaustas simtprocentīgi, bet daudzi ir teikuši, ka tagad te ir tīrāk un drošāk," akcentē Rīgas Centrāltirgus valdes priekšsēdētājs.

Liepiņš atzīst, ka problēmas sagādā negodprātīgi tirgotāji. "Šīs nezāles izravēt ir ļoti grūti, jo tas ir cilvēciskais faktors. Kad pircējs nāk un saka - mani apsvēra, visas sūdzības tiek izskatītas. Ik dienu tiek kontrolēti svari un tirgotā produkcija. Tad, kad preci pārdod tas, kurš pats to audzējis vai saražojis, viņš nekrāpjas. Redzams, ka pie zemniekiem pat rindas stāv," skaidro tirgus vadītājs.

Pirms gada viņam stāstīts, ka, piemēram, tirgotājiem neļauj uzlikt savas - atšķirīgas - cenas, jo tad nākot kaut kādi vīri un liekot mainīt. "Liku apsardzei īpaši skatīties, vai tā notiek. Nu nenotiek! Pārsvarā paši tirgotāji savā starpā skaidro attiecības. Ja iziesiet cauri tirgum un paskatīsieties tikai tomātu cenas vien, tad redzēsiet, cik liela ir cenu amplitūda," uzsver tirgus vadītājs.

Latvijā

Maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus slepkavības lietā apsūdzētā uzņēmēja Aleksandra Babenko slimošanas dēļ Rīgas pilsētas tiesa jau otro reizi līdz 26.septembrim plkst.9 atlikusi tiesas sēdi, kurā bija plānots uzsākt tiesas debates, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais