Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Krasta ielas Nakts brauciens: kas par to jāzina?

© Publicitātes foto

Jau par tradīciju ir kļuvusi nakts braucienu rīkošana Rīgas ielās, kuras izremontētas vasaras sezonas laikā. Jebkuru nelielo riteņu – skrituļslidu, skrituļdēļu, skrejriteņu – īpašnieki varēs izmēģināt jauno ielas segumu. Šoreiz nakts brauciens noritēs sestdien, 14. septembrī. Starts tiks dots plkst. 23.00. Dalībnieki varēs pārbaudīt Krasta ielas seguma izturību četru kilometru garumā, vēstīts "riga.lv".

Dalības noteikumi


Piedalīties nakts braucienā var ar skrituļslidām, skrituļdēļiem un skrejriteņiem. Drošības nolūkiem brauciena dalībniekiem ir aizliegts pa trasi pārvietoties ar velosipēdiem, kā arī elektriskajiem un mehāniskajiem transportlīdzekļiem (piemēram, elektriskajiem skrejriteņiem, hoverboard skūteriem, un tamlīdzīgi).

Laika un ātruma kontroles nebūs, tādējādi uzsverot, ka ielas brauciens ir draudzības pasākums ikvienam. Tie, kuriem nav savu skrituļslidu, varēs tās izīrēt brauciena norises vietā (plkst. 17.00 autostāvvietā pie tirdzniecības centra “Mols”). Nomas punktā būs pieejamas skrituļslidas, ķiveres, ceļu un elkoņu sargi gan bērniem, gan pieaugušajiem. Lai izīrētu inventāru, sev līdzi jāņem personu apliecinošs dokuments. Jāņem vērā, ka inventāra daudzums ir ierobežots. Inventāru rezervēt iepriekš nav iespējams.

Drošība un bērnu dalība


Rīkotāji aicina dalībniekus izmantot aizsargķiveres, ceļu un elkoņu sargus. Dalībniekiem vecumā līdz 18 gadiem aizsargķiveres ir jāizmanto obligāti!

Bērni vecumā līdz 16 gadiem var apmeklēt pasākumu tikai kopā ar vecākiem vai aizbildņiem.

Tāpat pasākuma rīkotāji aicina dalībniekus ģērbties spilgtā apģērbā un apģērba elementos iekļaut atstarotājus. Tādējādi brauciens būs ne tikai spilgts un pamanāms, bet arī drošāks. Savukārt interesants apģērbs var pretendēt uz balvu kādā no nominācijām. Titulus nominācijās var saņemt tikai tie, kuri ir reģistrējušies iepriekš un startēs ar numuriem.

Reģistrācija


Reģistrācija dalībai pasākumā tiešsaistē iespējama līdz 14. septembra plkst. 10.00 portālā www.naktsbrauciens.lv. Reģistrācija ir bez maksas.

Reģistrēties braucienam varēs arī pasākuma dienā, 14. septembrī no plkst. 17.00 līdz 22.00 īpašā centrā, kas atradīsies tirdzniecības centra “Mols” autostāvvietā. Turpat būs iespējams saņemt arī numuriņus.

Trase


Trases garums ir 4 kilometri pa Krasta ielu starp Dienvidu un Salu tiltiem, turp un atpakaļ. Dalībnieki var veikt vienu apli vai vairākus. Starts un finišs ir pie tirdzniecības centra “Mols”. Trase tiks atvērta 14. septembra plkst. 23.00 un aizvērta - 15. septembra 1.00 naktī.

Ar braukšanas noteikumiem un maršruta shēmu var iepazīties arī portālā www.naktsbrauciens.lv.

Pasākumi autostāvvietā pie tirdzniecības centra “Mols”:

17.00 - 22.00 Reģistrācija uz vietas un dalībnieku numuru izņemšana, inventāra noma (ņemiet vērā, ka inventāra daudzums ir ierobežots!)
21.00 Aktivitātes dalībniekiem
23.00 Starts braucienam ar skrituļslidām, skrituļdēļiem un skrejriteņiem
00.30 Apbalvošana nominācijās
01.00 Pasākuma noslēgums


Nominācijas


Dalībnieki var ne tikai piedalīties braucienā, bet arī konkursā par nakts interesantākajiem tērpiem. Dalībniekiem ir jāreģistrē sava kandidatūra informācijas teltī. Visi dalībnieki pirms brauciena tiks nofotografēti, lai žūrija varētu izvēlēties vakara interesantākos un spilgtākos tērpus.

Dalībnieki tiks apbalvoti vairākās nominācijās:

Spožākais dalībnieks
Oriģinālākais dalībnieks
Atraktīvākais dalībnieks
Gaumīgākais dalībnieks
Krāšņākais pāris (organizatoriem ir tiesības papildināt nomināciju skaitu līdz pasākuma dienai)