Tiks atvērta transportlīdzekļu satiksme pa jaunizbūvēto estakādi Piedrujas ielā

No 16.augusta tiks atvērta transportlīdzekļu satiksme pa jaunizbūvēto estakādi Piedrujas ielā virzienā uz Slāvu ielas dzelzceļa pārvadu un Krasta ielu, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja AS "Transport Systems" .

Estakāde ļaušot autovadītājiem nokļūt no Piedrujas ielas uz Slāvu ielas dzelzceļa pārvadu, nešķērsojot Slāvu rotācijas apli, kas ievērojami atvieglos satiksmes plūsmu Slāvu rotācijas aplī.

Transportlīdzekļu satiksme no Slāvu rotācijas apļa uz Piedrujas ielu tiks organizēta pa jaunizbūvētu brauktuvi, kā rezultātā autovadītājiem būs ērtāk veikt pagriezienu no Slāvu rotācijas apļa uz Piedrujas ielu. Transportlīdzekļu satiksme no Piedrujas ielas uz Slāvu rotācijas apli tiks organizēta tāpat kā līdz šim.

Satiksmes pārslēgšana notiks 16.augustā laika posmā no plkst.15 līdz 20.

Kā ziņots, Slāvu maģistrālā transporta mezgla izbūves gaitā tiek veikta trīs līmeņu estakāžu būvniecība Slāvu rotācijas apļa vietā - pavisam astoņas estakādes - un Slāvu dzelzceļa pārvada pārbūve, izveidojot astoņas braukšanas joslas.

Lai būvniecības laikā nepārtrauktu autotransporta un dzelzceļa satiksmi, vispirms uzbūvēts jauns četru braukšanas joslu pārvads. Turpinot būvdarbus, tam blakus tiks izbūvēts otrs četru braukšanas joslu pārvads pār dzelzceļu.

Saskaņā ar līgumu starp Rīgas domi un galveno būvuzņēmēju "Transport Systems" Slāvu maģistrālā transporta mezgla būvniecība ir jāpabeidz 2011.gadā.

Svarīgākais