SEB banka Rīgas domi apsūdz koruptīva konkursa rīkošanā

AS "SEB banka" Iepirkumu uzraudzības birojā (IUB) iesniegusi sūdzību saistībā ar konkursu par Rīgas pilsētas pašvaldības kontu apkalpošanu, liecina informācija IUB mājaslapā.

"SEB bankas" Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Agnese Strazda biznesa portālam "Nozare.lv" skaidroja, ka IUB iesniegtā pretenzija ir dokuments, kurā banka ir norādījusi tos faktus, kas pēc konkursa pirmās kārtas saņemtā atteikuma un pamatojuma liek vērtēt, ka attiecīgais konkurss nav izsludināts uz vienādiem noteikumiem visiem kandidātiem, kādam no dalībniekiem radot labvēlīgākus nosacījumus, kas varētu ierobežot konkurenci.

Konkursu izsludinājis Rīgas domes (RD) Finanšu departaments. Konkurss norisinās divos posmos, ko veido kandidātu atlase pirmajā posmā un atlasīto kandidātu uzaicināšana iesniegt piedāvājumus otrajā posmā. Konkurss tiekot rīkots ar mērķi nodrošināt Rīgas pilsētas pašvaldības finanšu līdzekļu efektīvāku izmantošanu un uzlabot naudas plūsmas vadību.

Biznesa portālam "Nozare.lv" līdz šim nav izdevies sazināties ar RD Finanšu departamenta atbildīgajām personām, taču portālam "Db.lv" departamentā netika atklāts ne konkursa dalībniekus skaits, ne pirmo kārtu izturējušo banku vārdi. Finanšu departaments norādījis, ka "jebkāda sīkāka informācija par konkursu, varētu tikt sniegta pēc lēmuma par iepirkuma līguma noslēgšanu vai iepirkuma procedūras izbeigšanu vai pārtraukšanu".

Sūdzības iesniedzējas - "SEB bankas" - pārstāve norādīja, ka banka kā viens no nozīmīgākajiem finanšu nozares pārstāvjiem Latvijā ir piedalījusies un noteikti arī nākotnē piedalīsies dažādos pašvaldību izsludinātajos konkursos par kapitāla piesaisti vai finanšu līdzekļu pārvaldīšanu.

Sūdzību IUB izskatīs līdz 3.septembrim.

Rīgas pilsētas pašvaldības kontu apkalpošanu patlaban nodrošina "SEB banka" un "Parex banka".

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.