Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Klajā nāk jauni fakti par Pārdaugavā antisanitārajos apstākļos turētajiem 58 suņiem

© Ulubele

Rīgas domes Administratīvā komisija otrdien nolēma piespriest maksimālo, 350 eiro, naudas sodu un dzīvnieku konfiskāciju 58 suņu saimniecei, kura dzīvniekus bija turējusi kādā dzīvoklī Pārdaugavā antisanitāros apstākļos.

Soda mērs noteikts, pamatojoties uz Dzīvnieku aizsardzības likuma normu neievērošanu, proti, par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem. Par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem fiziskajai personai var uzlikt naudas sodu no septiņiem eiro līdz 350 eiro, konfiscējot dzīvniekus vai bez konfiskācijas.

Konfiscētie dzīvnieki jau kopš pārkāpuma konstatēšanas brīža atrodas dzīvnieku patversmē "Ulubele".

Atbilstoši likuma normām, dzīvniekus tagad būs iespējams no patversmes adoptēt.

Jau ziņots, ka Rīgas pašvaldības policijas (RPP) darbinieki 26.jūnija pēcpusdienā no kāda dzīvokļa Pārdaugavā izņēma 58 suņus, kas turēti antisanitāros apstākļos, tostarp Jorkšīras terjerus, špicus un toiterjerus. Dzīvoklī palika četri suņi, kuriem, pēc saimnieces teiktā, esot diabēts, tādēļ tiem nepieciešami speciāli medikamenti.

Suņi tika konfiscēti pēc tam, kad RPP darbinieki bija saņēma informāciju par kādu dzīvokli Pārdaugavā, kur antisanitāros apstākļos tika turēti suņi. Ieejot dzīvoklī un novērtējot dzīvnieku turēšanas apstākļus, pašvaldības policisti tajā konstatēja spēcīgu izkārnījumu smaku, kā arī izkārnījumus un citas nenosakāmas izcelsmes smirdīgas vielas uz grīdas. Pāris vietās kārtības sargi starp suņiem pamanīja arī žurkas, kuras, acīmredzot, bija ievākušās dzīvoklī antisanitāro apstākļu dēļ. Tika pieņemts lēmums dzīvniekus izņemt.

Visi izņemtie dzīvnieki tika nogādāti dzīvnieku patversmē "Ulubele", taču par dzīvnieku labturības prasību noteikumu pārkāpumu uzsākta administratīvā lietvedība.