Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīga gatavojas spilvena nodoklim

© Oksana Džadana/ F64 Photo Agency

Rīt Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komitejā tiks skatīts saistošo noteikumu projekts Par pašvaldības nodevu par atpūtnieku un tūristu uzņemšanu Rīgā.

Šis nav unikāls priekšlikums un jautājums, jo jau pirms dažiem gadiem Rīgas Tūrisma attīstības biroja pārstāvis Aigars Smiltāns sacīja, ka Rīgā tuvākajā laikā neplāno ieviest tūristu nodevu jeb gultas vai spilvena nodokli, kas paredz, ka viesiem par nakšņošanu viesnīcās un citās viesu izmitināšanas vietās ir jāmaksā konkrēta naudas summa par vienu nakšņošanas reizi.

Tagad tiek piedāvāts, ka pašvaldības nodevas likme par atpūtnieku un tūristu uzņemšanu tūristu mītnēs Rīgas administratīvajā teritorijā būtu viens eiro diennaktī par vienu tūristu mītnē uzņemto atpūtnieku un tūristu, bet ne vairāk kā desmit eiro par kopējo nepārtraukto uzturēšanās laiku. Savukārt bērns līdz 12 gadu vecumam būtu atbrīvots no nodevas maksāšanas.

Plānots, ka nodevu administrē un samaksas kontroli nodrošina Rīgas domes Pašvaldības ieņēmumu pārvalde. Nodevu ieskaita Rīgas pašvaldības pamatbudžeta vispārējo ieņēmumu kontā.