Rīgas svētku pārsteigums – aviācijas šovs

© f64

Par vienu no interesantākajiem Rīgas svētku pasākumiem solās būt pasaules akrobātikas elites lidojumi, kurā vīriešiem pogas varētu izgriezt arī sieviete.

Pasaules klases lidotāju sniegumu būs iespējams vērot 21. augustā no pulksten 12 līdz 13 un no pulksten 18 līdz 19. Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane (LPP/LC) atklāja, ka šovs virs Daugavas vislabāk būšot redzams no Pārdaugavas puses. Šodien svētku norisei veltītajā preses konferencē domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) gan nesolīja, vai notiks lidojums zem Vanšu tilta, ko iecerējis lietuviešu lidošanas meistars un daudzkārtējais pasaules čempions Jurģis Kairis. Līdzīgus augstākās pilotāžas trikus ar lidmašīnu viņš demonstrējis Lietuvā. Piemēram, 2000. gadā Kauņā veicis ultralidojumu zem tilta otrādi apvērstā lidmašīnā – vispirms J. Kairis ar lidmašīnu SU-26 gaisā izpildīja sarežģītas augstākās pilotāžas figūras, pēc tam apgrieza lidmašīnu ar riteņiem gaisā un palidoja zem tilta, kas no ūdens līmeņa atradās tikai 10 metru augstumā. Protams, būtu aizraujoši ko līdzīgu redzēt arī Rīgā, bet pagaidām svētku rīkotāji un Militārā policija vēl saskaņo viedokļus – atļaut vai neatļaut līdzīgu triku arī Rīgā. „Pat ja neļaus lidot zem tilta, būs atraktīvi,” solīja Rīgas mērs. Avio paraugdemonstrējumi plānoti starp Akmens un Vanšu tiltiem, 40 000 šim pasākumam piešķīrusi Rīgas dome.

Tradicionālie Rīgas pilsētas svētki notiks no 20. augusta līdz 22. augustam.

Latvijā

Veselības ministrija (VM) rosina Finanšu ministriju (FM) no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt papildu finansējumu teju 10,5 miljonu eiro apmērā Nacionālajam veselības dienestam (NVD), lai nodrošinātu samaksu par Latvijas iedzīvotājiem sniegtajiem veselības aprūpes pakalpojumiem, kas saņemti no Eiropas Savienības (ES) un Eiropas Ekonomikas zonas dalībvalstīm.

Svarīgākais