Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Centrāltirgus aicina uz Rīgas svētku gadatirgu

© f64

Nedēļas nogalē no 16. līdz 18.augustam Rīgas Centrāltirgus Nēģu laukumā norisināsies Rīgas svētkiem veltīts gadatirgus trīs dienu garumā, savukārt sestdien, 17.augustā, tirgus apmeklētājus priecēs vērienīga pasākuma programma.

Rīgas svētku gadatirgū piedalīsies mājražotāji un amatnieki no tuvākiem un tālākiem Latvijas novadiem - Tālavas ķēniņa alus piedāvās dabiski raudzētu, nepasterizētu un nefiltrētu alu un kvasu, Zemnieku saimniecība Kaspari - vīnu, ievārījumu un medu, Vīndarītava - “Ledus Vīnus”, bet Zemnieku saimniecība Buliņi - rudzupuķu maizi, kaņepju staku un priežu čiekuru ievārījumu. Būs arī kūpināta gaļa, pašcepta maizīte, austrumu saldumi, saldējums, marmelādes, ruletes, halva, cepumi un biškopības produkcija. Amatnieki gadatirgū piedalīsies ar koka un ādas izstrādājumiem, lina apģērbu, izšuvumiem, mājas tekstilu, rotaļlietām un saimniecības precēm virtuvei, kas izgatavotas no olīvkoka.

17. augustā plkst. 12:00 atraktīvie pasākuma vadītāji “Radio Tev” dīdžeji atklās Rīgas svētku pasākumu, kā arī visas dienas garumā tirgus apmeklētājus iesaistīs viktorīnās un konkursos. Savukārt jau plkst. 12:10 klausītājus iepriecinās Aivara Birzmaļa un Jāņa Misiņa amerikāņu mūsdienu bluegrass un popcountry mūzikas programma. Plkst. 14:00 klausītājiem būs iespēja baudīt Virtuves kabarē apvienību “Gapoljeri”, kuras sastāvā ir muzikāli noskaņoti teatrāļi un dažādu Latvijas teātru darbinieki.

Tirgus apmeklētāji savu radošumu varēs apliecināt radošajās darbnīcās, darinot karodziņu virtenes un dekoratīvos neēdamos kliņģerus un citus suvenīrus, izmantojot dažādu materiālu klāstu. Aktīvākajiem būs iespēja piedalīties Rīgas Centrāltirgus orientēšanās sacensībās, kā arī grilēšanas dueļa disciplīnā. Dienas gaitā tiks atklāts arī tirgus deju placis, uz kura vienlaicīgi uzstāsies vairāki Latvijas Līnijdeju asociācijas kolektīvi Dzintras Rozītes vadībā.