Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Nākamnedēļ Ķengaragā, Pļavniekos, Mežciemā un daudzviet citur nebūs karstā ūdens

© f64

Hidraulisko pārbaužu dēļ nākamnedēļ, 20.augustā, 13 Rīgas apkaimēm nebūs karstā ūdens.

Uzņēmums aicina ēku īpašniekus un ēku apsaimniekotājus nodrošināt drošu siltumapgādes sistēmu atslēgumu no siltumtīkliem, tādējādi iedzīvotājiem Vecrīgā, Rīgas centrā, Ķengaragā, Dārzciemā, Dreiliņos, Pļavniekos, Purvciemā, Mežciemā, Teikā, Juglā, Čiekurkalnā, Sarkandaugavā un Mežaparkā nebūs pieejams karstais ūdens.

Hidrauliskās pārbaudes tiek veiktas, lai sagatavotos nākamajai apkures sezonai un savlaicīgi atklātu iespējamās bojājumu vietas siltumtīklos.

Lai siltumtīklos radušos bojājumu gadījumā apkārtējā vidē neizplūstu karsts siltumnesējs - zaļganas nokrāsas ūdens - pirms hidrauliskās pārbaudes to atdzesē līdz +45 grādiem, tāpēc karstā ūdens temperatūra pakāpeniski pazemināsies jau pirmdien, 19.augustā.

Pēc pārbaudes karstā ūdens padeve tiks atjaunota jau otrdien vakarā, bet, ja atsevišķu siltumtīklu posmos tiks atklāti bojājumi, iespējami karstā ūdens piegādes pārtraukumi līdz to novēršanai.

Par plānoto siltumenerģijas padeves pārtraukšanu savlaicīgi ir informēti namu īpašnieki un apsaimniekotāji, kuru pienākums ir informēt arī dzīvokļu īpašniekus, norāda Rence.

Uzņēmumā atgādina, ka pārbaudes laikā siltumtīkli ir paaugstinātas bīstamības objekti.

Tāpat iedzīvotāji tiek aicināti nekavējoties ziņot par hidrauliskās pārbaudes laikā novērotajām ūdens noplūdēm pa klientu diennakts bezmaksas tālruni 8000 0090.