Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgas dome meklēs Rīgas Centrāltirgus teritorijā esošās kanālmalas stiprināšanas darbu veicējus

© Ģirts Ozoliņš/F64

Rīgas domes Īpašuma departaments augusta vidū plāno izsludināt iepirkumu, lai atrastu Rīgas Centrāltirgus teritorijā esošās kanālmalas stiprināšanas darbu veicējus, pastāstīja departamenta pārstāve Baiba Gailīte.

Viņa norādīja, ka departamenta speciālisti uzsākuši tehniskā projekta izstrādi, lai veiktu kanālmalas nostiprināšanu un patlaban vēl tiekot apzināti nepieciešamie darbu apjomi.

"Tiklīdz būs skaidra šo darbu cena, nepieciešamais finansējums tiks pieprasīts no Rīgas pašvaldības budžeta, kad tiks lemts par budžeta grozījumiem," norādīja Gailīte.

Kā ziņots, 29.maijā Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja lēma apturēt divus 30 miljonus eiro vērtos Rīgas kanālmalas revitalizācijas projektus dēļ Rīgas Centrāltirgus teritorijā esošās piegādes zonas sliktā tehniskā stāvokļa.

Proti, piegādes zonas teritorijā bija noticis iegruvums desmit metru garumā, un ekspertu atzinumi liecina, ka visa kanālmalas atbalstsiena ir avārijas stāvoklī un ir nepieciešama tūlītēja krastmalas pārbūve, lai atjaunotu pienācīgu un neierobežotu preču piegādi tirgus paviljoniem.

Tobrīd komitejas vadītājs Aleksejs Rosļikovs solīja, ka tuvākās nedēļas laikā ar centrāltirgu un Īpašuma departamentu tiks izrunāts, kurš veiks tirgus teritorijā esošās atbalsta sienas avārijas stāvokļa novēršanu, jo darbi bija jāuzsāk nekavējoties.

Tomēr līdz pat šim brīdim nekādi remontdarbi nav notikuši.