"Saskaņas" Rīgas domes frakcija vēl nav lēmusi par darbu koalīcijā

© Elmārs Rudzītis/ F64 Photo Agency

Partijas "Saskaņa" Rīgas domes frakcija pagaidām nav izlēmusi vai ir gatava strādāt koalīcijā ar "Gods kalpot Rīgai!", gadījumā, ja GKR noslēgs atsevišķu sadarbības līgumu ar "Neatkarīgo deputātu frakciju" (NDF), kurā apvienojušies no "Saskaņas" izslēgtie domnieki.

"Saskaņas" frakcijas vadītājas vietnieks Mihails Kameņeckis par iespējamo sadarbību ar četrinieku bija izvairīgs, norādot, ka par šo jautājumu partijā ir ļoti dažādi viedokļi. "Es pašlaik negribu neko īsti komentēt, jo viedokļu ir ļoti daudz. GKR un NDF sadarbības līgums pats par sevi neko neatrisina. Mēs domāsim, ko darīt," teica Kameņeckis.

Pēc teju 10 gadus ilgas valdīšanas Rīgas domes koalīcija izjuka maija beigās, kad no "Saskaņas" "par rupjiem pārkāpumiem" tika izslēgti četri deputāti - Valērijs Petrovs, Vadims Baraņņiks, Aleksejs Rosļikovs un Vitālijs Dubovs. Līdz ar to koalīcija zaudēja 32 balsu pārsvaru un palika 28 deputātu sastāvā.

Domnieki no partijas tika izslēgti par to, ka neatbalstīja Sandra Bergmaņa (S) iecelšanu vicemēra amatā. Paši deputāti gan norādīja, ka Bergmani nevis nav atbalstījuši, bet gan vienkārši vēlējušies šo jautājumu pamatīgāk izdiskutēt.

Visi četri deputāti izveidoja "Neatkarīgo deputātu frakciju", taču ar "Saskaņu" kopš tā laika kopīgu valodu, šķietami, nav spējuši rast.

Kā ziņots, NDF, kurā apvienojušies no "Saskaņas" izslēgtie deputāti, būtu gatava noslēgt sadarbības līgumu ar GKR frakciju un atbalstīt Burova ievēlēšanu mēra amatā, aģentūrai LETA atzina NDF vadītājs Valērijs Petrovs.

Pēc Petrova vārdiem, patlaban tiek diskutēts par scenāriju, kurā GKR un "Saskaņa" veidotu koalīciju, bet atsevišķi vēl tiktu slēgts sadarbības līgums starp GKR un NDF. Panākot šādas vienošanās, GKR mēra amata kandidātam Oļegam Burovam tiktu nodrošinātas vismaz 32 balsis, uz kurām balstījās arī galvaspilsētas domi pametušā "Saskaņas" līdera Nila Ušakova vadītā koalīcija.

Petrovs tomēr uzsvēra, ka sarunas par iespējamo sadarbību ar GKR esot "tikai diskusiju stadijā", jo patlaban esot grūti saprast, vai reāli būs iespējams pieņemt kādus lēmumus, ja "Saskaņai" un NDF savstarpēji nebūs nekādas komunikācijas.

"Ar GKR mēs apspriežam sadarbības modeļus, taču ar "Saskaņu" mums nekāda kontakta nav. Sarunas ir sarežģītas, jo jautājums ir - vai pēc mēra ievēlēšanas mēs tiešām varēsim pieņemt arī kādus lēmumus," sacīja Petrovs, vienlaikus norādot, ka "saredz iespēju ar GKR tomēr vienoties".

Svarīgākais