Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Piedalies! Četri neparasti vasaras izskaņas pasākumi Rīgā

© Dāvis Ūlands/ F64 Photo Agency

Šī vasara bijusi dažnedažādu notikumu piesātināta, un arī augusts solās būt tikpat spraigs - Rīgā gaidāmi vairāki brīvdabas pasākumi, kuros ikviens atradīs kaut ko savām interesēm atbilstošu. Zinātkārie un tie, kuri ar inovācijām ir uz “tu”, varēs izzināt tehnoloģiju, zinātnes un biznesa pasauli festivālā iNOVUSS, izturīgākie piedalīties diennakts basketbola turnīrā “Krastu mačs”, savukārt garšas kārpiņas varēs palutināt Latvijā lielākajās augu valsts svinībās jeb Vegānfestivālā, bet izdejoties - latviskajā zaļumballē “Vēl mirkli vasarā”, kas notiks Mežaparkā.

Izzini vasaru iNOVUSS jaunrades un tehnoloģiju festivālā

Inovāciju un tehnoloģiju festivāls iNOVUSS, kas no 30. augusta līdz 1. septembrim notiks Lucavsalā, Rīgā, kļuvis par vienu no lielākajiem jaunrades brīvdabas festivāliem Eiropā. Trīs dienu garumā interesenti festivālā pieredzēs īsteni mūsdienīgas biznesa skolas vidi - vienkopus un koncentrēti uzsūcot pieredzi no spilgtākajiem prātiem uzņēmējdarbībā, tehnoloģijās un zinātnē no 17 pasaules valstīm, apgūstot mūsdienīgas prasmes, piedaloties neparastās tehnoloģiju darbnīcās, kā arī paplašinot savu profesionālo kontaktu loku. Kā īstiem studentiem pienākas - vakaru varēs noslēgt, atpūšoties ar domubiedriem labas mūzikas pavadībā vai skatoties kino. Ieeja festivālā ir bezmaksas. Plašāka informācija par festivālu mājaslapā www.inovuss.lv.

Izgaršo vasaru Vegānfestivālā

24.augustā visas dienas garumā Esplanādē gaidāmas Latvijā lielākās augu valsts svinības jeb Vegānfestivāls, kas Rīgā norisināsies jau trešo reizi. Vegānfestivāla apmeklētājiem būs iespēja baudīt dažādus augu valsts produktu ēdienus, apmeklēt profesionālas lekcijas un pieredzes stāstus, diskusijas, kā arī iesaistīties meistarklasēs un sporta aktivitātēs, padarot festivāla programma vēl vērienīgāku kā iepriekš. Turklāt 2019.gads pasaulē tiek dēvēts par vegānisma gadu, tāpēc festivāls būs vērtīgs gan jau esošajiem vegāniem, gan arī tiem, kuri par tādiem grasās kļūt vai vēlas izprast jauno tendenci. Ieeja ir bezmaksas. Plašāka informācija par festivālu mājaslapā www.veganfest.lv.

Izbaudi vasaru brīvdabas diennakts basketbola turnīrā "Krastu mačs"

"Krastu mačs", kas notiks 17. augustā, ir Baltijā vērienīgākais brīvdabas diennakts basketbola turnīrs, kas norisinās Rīgas un Ostas svētku ietvaros pašā Rīgas centrā. Šogad turnīrs svin savu desmitgadi, tāpēc izklaides programma solās būt īpaši spilgta. Jubilejas gadā “Krastu mačs” būs parūpējies ne vien par iespēju baudīt spraigu basketbola spēli starp labā un kreisā Daugavas krasta iedzīvotājiem, bet arī piedalīties dažādās atrakcijās un konkursos, klausīties Latvijas labāko DJ un mūziķu priekšnesumos, kā arī vienlaikus nogaršot izmeklētus ēdienus un dzērienus garšas tirdziņā. Tāpat paredzētas izklaides bērniem, ēšanas turnīrs, lidojošās kūkas foto siena un citas garšīgas un jautras izklaides. Turnīrā ir divas komandas - Daugavas labā un kreisā krasta iedzīvotāji, kopā pulcējot aptuveni 600 turnīra dalībniekus. Ieeja ir bezmaksas. Plašāka informācija par turnīru mājaslapā www.krastspretkrastu.lv

Izdejo vasaru zaļumballē “Vēl mirkli vasarā”

Īsi pirms rudens iestāšanās Rīgā, Mežaparka Zaļajā teātrī, notiks īsteni un latviska zaļumballe “Vēl mirkli vasarā”, kur ikviens varēs vēl nedaudz pagarināt vasaras sajūtu, kārtīgi izdejoties un dziedāt līdzi iemīļotām latviešu dziesmām Zaļumballe notiks 10. augustā, un tajā muzicēs Latvijas labākie šlāgermūzikas izpildītāji, tostarp Kaspars Antess un grupas “Zaļā Galma kapella”, “Apvedceļš”, “Lauku muzikanti” un “Vēja runa”. Priekšnesumu starplaikos ar šī brīža aktuālāko latviešu mūziku dejotgribētājus priecēs Latvijas Radio 2 dīdžejs Aivis. Ieeja par masku. Plašāka informācija par zaļumballi Kultūras un atpūtas parka “Mežaparks” Facebook lapā.