Rīgas svētkos avio šova laikā tomēr nelidos zem Vanšu tilta

Rīgas svētku laikā iecerētais vērienīgais avio šovs notiks, taču no šova izņemts priekšnesums ar lidojumu zem Vanšu tilta, informēja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta pārstāve Elīna Dambekalne.

Atļauju avio šovam zem tilta nav devušas atbildīgās institūcija, tādēļ šī priekšnesumu daļa plānotajos šova lidojumos netiks iekļauta, bet pārējie iecerētie lidojumi un sacensības gaisā notiks kā plānots.

Dambekalne stāstīja, ka ideju par avio šova elementiem zem tilta bija izteicis lidotājs no Lietuvas Jurģis Kairis, kurš ir daudzkārtējs pasaules čempions.

Jau ziņots, ka Rīgas svētkos 21.augustā pilsētā notiks vērienīgi avio paraugdemonstrējumi. Šovā piedalīsies pasaulē labākie lidotāji, kuri savu mākslu rādīs teritorijā starp Vanšu un Akmens tiltu.

Pasākuma rīkotāji norādīja, ka ir nopietni domāts par drošību, viss atbilstot drošības standartiem, ir saņemti saskaņojumi un atļaujas. Pasākums ir arī apdrošināts par 3 miljoniem eiro (2,1 miljonu latu).

Tradicionālie Rīgas pilsētas svētki notiks no 20.augusta līdz 22.augustam. To laikā visbagātākā pasākumu programma ar vērienīgu koncertprogrammu notiks 11.novembra krastmalā.

Rīgas svētku laikā 21.augustā un 22.augustā pašvaldības sabiedriskais transports rīdziniekiem un pilsētas viesiem būs bez maksas.

Svarīgākais