Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Mācītāja iebildumu dēļ atceļ Doma laukumā plānoto alus dienas gadatirgu

© Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency

Rīgas Doma baznīcas pārvaldes valdes priekšsēdētāja, mācītāja Elija Godiņa iebildumu dēļ atcelts šogad 2.augustā Doma laukumā plānotais Vispasaules alus dienas gadatirgus, pavēstīja alus, iesala dzērienu un kvasa biedrībā "Alus brālība".

Biedrībā informēja, ka pasākums nenotiks, jo tā norises saskaņošanas procesā ar Doma laukumā esošajiem uzņēmumiem un iestādēm iebildis Godiņš. Mācītājs iebildis pasākumam, jo tas konfliktējot ar pasākuma vietu - Doma laukumu. Tāpēc nav bijis iespējams saņemt pašvaldības atļauju publiska pasākuma norisei un pasākums nevar notikt.

Godiņš aģentūrai LETA teica, ka Doma laukums kā pasākumam izvēlētā vieta pēc būtības nesaskan ar pasākuma raksturu.

"Katrai lietai ir atbilstoša vieta, un mēs visas lietas nedarām visur. Varu tikai retoriski jautāt, vai Doma laukums ir tam piemērotākā vieta," sacīja mācītājs.

"Alus brālības" valdes loceklis Andrejs Šikors sacīja, ka pašvaldība piedāvājusi iespēju rīkot pasākumu Rātslaukumā vai kādā nomaļākā vietā, tomēr no šāda piedāvājuma biedrība atteikusies.

"Rātslaukums ir pārāk šaurs - visi Latvijas alus ražotāji tur fiziski nevar satilpt, nemaz nerunājot par vietu skatuvei ar mūziķiem un tirdzniecības vietām citiem amatniekiem," skaidroja Šikors.

Viņš apgalvoja, ka nedēļas laikā ir arī gandrīz neiespējami nodrošināt tik apjomīgu reklāmu, lai tūristu uz pasākumu no Vecrīgas izvilinātu ārā kādā nomaļākā vietā.

LETA jau ziņoja, ka šogad 2.augustā Doma laukumā ar alus gadatirgu pirmo reizi valstī bija plānots atzīmēt Starptautisko alus dienu, kurā bija iecerējuši piedalīties gandrīz visi Latvijas alus ražotāji.

Starptautiskās alus dienas svinības plānoja rīkot "Alus brālība", kā arī starptautiskā alus festivāla "Latviabeerfest", Latvijas alus Gada balvas pasniegšanas ceremonijas, konkursa "Baltic Beer Star" un festivāla "Riga Craft Beer Weekend" rīkotājs, tehniskā nodrošinājuma uzņēmums "Showconsulting".