Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Nākamnedēļ Rīgā norisināsies orientēšanās svētki

© Lauris Aizupietis/F64

Nākamnedēļ, 4.augustā, Rīgā, Uzvaras parkā, visas dienas garumā norisināsies orientēšanās svētki, kuros ikvienam interesentam un ģimenēm ar bērniem būs iespējams piedalīties dažādās orientēšanās aktivitātēs, informēja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta sabiedrisko attiecību vadītāja Indra Vilde.

Pasākumā būs iespējams izmēģināt spēkus piecās dažāda garuma un sarežģītības pakāpes orientēšanās labirinta distancēs, kas piemērotas gan lieliem, gan maziem, stāstīja Vilde. Tāpat būs iespējams veikt arī nelielu rogaininga distanci un iepazīt Āgenskalnu, izmantojot mobilo aplikāciju, tāpēc, lai piedalītos, nepieciešams viedtālrunis.

Pasākumā paredzētas arī četras "Sporto Rīga" stafetes ar dažādiem vingrinājumiem, ko vadīs speciālisti. Stafetes notiks no plkst.13 līdz 17.

Turpat parkā būs izvilktas arī virvju trases, kā arī pašiem mazākajiem būs sagatavoti īpaši precizitātes uzdevumi ar mešanu mērķī. Atrakcijas būs ikvienai vecuma grupai un labākajiem sportistiem tiks pasniegtas balvas, sola pašvaldība.

Reģistrācija aktivitātēm sāksies plkst.10, bet svētku apbalvošana paredzēta plkst.18. Dalība orientēšanās svētkos ir bezmaksas.

Orientēšanās svētkus rīko Latvijas Orientēšanās federācija, pasākumu līdzfinansē Rīgas dome, bet svētkus informatīvi atbalsta "Sporto Rīga" un Āgenskalna apkaimes biedrība.