Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Burovs sola, ka remontdarbi Rīgas bērnudārzos un skolās līdz septembrim tiks pabeigti

© Oksana Džadana/F64

Līdz ar jaunā mācību gada sākumu notiekošie remontdarbi Rīgas bērnudārzos un skolās būs pabeigti, šodien pēc būvniecības darbu apsekošanas divās Rīgas vidusskolās sacīja Rīgas domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Oļegs Burovs (GKR).

Kā informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja vietniece Baiba Gailīte, Burovs kopā ar Rīgas domes Īpašuma departamenta Būvniecības pārvaldes priekšnieku Rihardu Rusinu šodien apsekoja būvniecības darbu gaitu Rīgas Hanzas vidusskolā un Rīgas Valda Zālīša sākumskolā, lai pārliecinātos par izglītības iestāžu gatavību jaunajam mācību gadam.

Burovs informēja, ka šogad Rīgā norit dažāda veida un apjoma remontdarbi 40 bērnudārzu un 50 skolu ēkās. "Visi darbi norit saskaņā ar plānoto grafiku un noteiktos apjomos. Arī būvniecībā iesaistīto speciālistu skaits objektos ir pietiekams, lai nodrošinātu darbu kvalitāti atbilstoši izvirzītām prasībām. Šodien klātienē guvām pārliecību, ka līdz ar jaunā mācību gada sākumu, šogad ieplānotie remontdarbi būs pabeigti," pauda domnieks.

Rīgas Hanzas vidusskolā šobrīd norit aktu zāles un viena no skolas ēkas korpusiem atjaunošanas darbi. Gailīte informēja, ka šobrīd izpildīta praktiski puse no plānotajiem būvniecības darbiem, tostarp izbūvēta lielākā daļa no telpu starpsienām un izbūvēti griesti. Arī veikti praktiski visu tīklu un sistēmu nomaiņas darbi, izbūvēta jauna ventilācijas sistēma, un jau tuvākā laikā plānots sākt jauno grīdas segumu ieklāšanas darbus.

Darbi Rīgas Hanzas vidusskolā tika sākti aprīļa vidū, un tos ir plānots pabeigt augusta vidū, norādīja Gailīte.

Tikmēr būvniecības darbi Rīgas Valda Zālīša sākumskolas vēsturiskajā ēkā tika sākti jūnija beigās, bet tos plānots pabeigt augusta pēdējā nedēļā.

Gailīte norādīja, ka Rīgas Valda Zālīša sākumskolas ēkas otrajā stāvā šobrīd norit izlases veida telpu atjaunošanas darbi, kuru laikā tiks atjaunotas mācību klases, skolas gaiteņi un labierīcību telpas. Šobrīd izpildīti apmēram 40% no visiem plānotajiem darbiem - veikti visi demontāžas darbi un sākti visi celtniecības darbi, tostarp sienu un griestu apdare, jaunu grīdu izbūve un to segumu nomaiņa. Gailīte informēja, ka šobrīd norit arī visu tīklu nomaiņas darbi un tiek izbūvēta jauna ventilācijas sistēmas.

Pēc visu darbu pabeigšanas gan skolu mācību telpas, gan gaiteņi un aktu zāle tiks aprīkoti arī ar jaunām mēbelēm un mācību procesam nepieciešamo inventāru, piebilda domes pārstāve.