Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Vīrietis, kuru notrieca pie lielveikala Zolitūdē, pirms nāves izglāba vairākus bērnus

© Ekrānšāviņš no video/Degpunktā

Zolitūdē, stāvvietā pie kāda lielveikala vieglā automašīna nāvējoši sabraukusi gājēju un avarējusi kādā šķūnī. Šā traģiskā notikuma apstākļus jau izmeklē policija, savukārt aculiecinieki raidījumam "Degpuktā" stāsta par notikušo.

Svētdienas pēcpusdienā, kad Zolitūdes iedzīvotāji baudīja saulaino brīvdienu, stāvvietā pie lielveikala “Rimi”, Imantas 15. līnijā, risinājās šausmīgi notikumi. Laikā, kad teritorija bija pārbāzta ar automašīnām, kā arī kājāmgājēju skaits nebija mazs, turklāt pa ietvēm pārvietojās arī bērni, stāvlaukuma teritorijā parādījās kāda vieglā automašīna “Mazda”, kas ar kaucošām riepām un nepamatoti lielu ātrumu traucās uz priekšu.

Pēc pārdesmit metriem automašīna uztriecās apmalei, nonesa savā ceļā dekoratīvo betona puķu podu un uzbrauca virsū kādam 59 gadus vecam vīrietim, kurš tobrīd kopā ar sievu gāja uz tirdzniecības centru.

Sieviete, izvairoties no trieciena, palēca malā, taču viņas dzīvesbiedrs nonāca zem automašīnas riteņiem. Pēc sadursmes ar gājēju “Mazda” turpināja braukt, taranēja kādu soliņu un apstājās tikai tad, kad ietriecās kāda privātīpašuma šķūnī.

“Kaut kāda sieviete. Nezinu, ko viņa bija sarijusies, - narkotikas vai alkoholu. Padomājiet loģiski, kā vispār kaut ko tādu var dabūt gatavu, ka mašīna izdzinās cauri tam augstajam žogam… Un nevainīgs cilvēks uz vietas beigts. Viņa sieva tomēr palika dzīva. Bet vīrietis momentāni bija beigts, satina plastmasas maisā. Tāds ārprāts nekur nav redzēts,” stāsta notikušā aculieciniece Marika.

Pārdevējas, kas pie letes tirgo augļus un dārzeņus, labi redzēja šā traģiskā negadījuma sākumu un pat “Mazda” vadītāju. Pēc pārdevēju vārdiem, bojāgājušais vīrietis pirms pakļūšanas zem auto riteņiem paspēja izglābt dažu jauniešu dzīvības.

“Viņi izbrauca no pagrieziena jau ar kaucieniem. Te gandrīz nenotrieca vīrieti pāri ielai. Un pēc tam pa taisno mājā iekšā. Bērni gāja tur. Tas, kas nomira, viņš izglāba tos bērnus. Viņš viņus pagrūda. Sākām ātro palīdzību saukt, ilgi nebrauca. Ne “ātrie”, neviens. Kaut kur 50 minūtes mēs gaidījām. Tur tikai sieva sēdēja un bļāva histēriski. Viņa paķēra koku. Tā, kas sēdēja pie stūres, mašīnā bija trīs sievietes, cik es saprotu. Viņa iegāja šķūnī, tās izmuka ārā, skrēja pakaļ, lai sistu viņu. Cilvēki viņu noturēja, nebūtu noturējuši, varbūt vēl trakāk būtu kaut kas noticis,” par notikušo stāsta aculieciniece Irēna.

Kad cilvēki nomierināja bojāgājušā vīrieša sievu, 76 gadus vecā “Mazda” šofere atgriezās savā mašīnā un sagaidīja policistu ekipāžu.

Portāls nra.lv sacinājās ar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu, lai noskaidrotu notikušā apstākļus un to, vai patiešām palīdzības brigāde ieradās tikai pēc 50 minūtēm? Atbild dienesta pārstāve Arita Freimane: "Zvanu par to, ka ir noticis ceļu satiksmes negadījums Zolitūdē mēs saņēmām uzreiz pēc plkst.13.00. Uzklausot izsaucēju par negadījuma apstākļiem, uz notikuma vietu nekavējoties tika nosūtītas divas mediķu brigādes, tostarp arī intensīvās terapijas brigāde ar pieredzējušu ārstu - reanimatologu. Pirmā mediķu brigāde notikuma vietā ierādās 11 minūšu laikā, kopš izsaukuma pieņemšanas brīža, un pēc divām minūtēm palīgā atsteidzās arī ārstu brigāde. Diemžēl cietušā gūtas traumas nebija savienojamas ar dzīvību un negadījuma vietā viņš gāja bojā".

Avots