Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

PVD sodīs vīrieti, kurš tirdzniecības centra stāvlaukumā sita suni

Attēlam ilustratīva nozīme © Pixabay

Pārtikas un veterinārais dienests nolēmis saukt pie atbildības kāda suņa saimnieku, kurš tirdzniecības centra stāvlaukumā vardarbīgi izturējies pret savu mīluli, informēja Rīgas pašvaldības policija (RPP).

Pēc kādas iedzīvotājas 9.jūlija ieraksta sociālajā tīklā "Facebook", kas nonāca arī policijas redzeslokā, likumsargi uzzināja par vardarbību pret dzīvnieku pie tirdzniecības centra "Mols". Ieraksta autore bija ievērojusi kādu vīrieti, kurš atgriezies pie savas automašīnas, kurā bija atstāts suns. Vīrietis nolicis iepirkuma maisiņus, pēc kā atvēris aizmugurējās pasažieru durvis un saķēris mīluli. Uzreiz pēc tam viņš vairākas reizes sunim iesitis ar dūri un spēris ar kājām. Varmāka uz garāmgājēju aizrādījumiem neesot reaģējis un drīz pēc tam aizbraucis no notikuma vietas.

Ieraksta autore bija paspējusi nofotografēt vīrieša automašīnu, vēlāk attēlu pievienojot klāt savas ierakstam.

RPP sazinājās ar sievieti un izjautāja, vai par šo gadījumu ziņojusi policijai. Izrādījās, ka sieviete paļāvusies, ka šo ierakstu pamanīs tirdzniecības centra pārstāvji un par tālāko parūpēsies viņi.

Drīz pēc tam notikušā aculieciniece uzaicināta uz policiju, kur no viņas pieņemta liecība. Tāpat ātri vien noskaidrots arī suņa sitējs. pāris dienas vēlāk policija saņēma arī teritorijas videonovērošanas ierakstu.

Policijā sākta administratīvā pārkāpuma lietvedība par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvnieku. Par šādu pārkāpumu var piemērot naudas sodu no septiņiem līdz 350 eiro, konfiscējot dzīvnieku.

Lietas materiāli tiks pārsūtīti Pārtikas un veterinārajam dienestam soda apmēra noteikšanai.

Policija norāda, ka ieraksts sociālajos tīklos nav pielīdzināms ziņošanai operatīvajiem dienestiem, tāpēc nepieciešams tiešā veidā vērsties pie dienestiem.