Dānijas kultūras institūts rīko akciju "Vējdzirnavas"

Piektdien, 13.augustā,Dānijas Kultūras institūts sadarbībā ar Dānijas vēstniecību Vecrīgā rīkos unikālu akciju "Vējdzirnavas", kuras laikā ar sanākušo cilvēku palīdzību veidos dzīvas vējdzirnavas.

Ar vairāku simtu cilvēku palīdzību ir iecerēts izveidot 20 metrus garu vējdzirnavu modeli. Modeļa veidošana sāksies plkst.17 Pēterbaznīcas laukumā.Sanākušajiem cilvēkiem tiks izdalīti krekliņi zaļā un baltā krāsā, lai vējdzirnavas iekrāsotos baltā un zaļā krāsā, simbolizējot ekoloģisku dzīvesveidu.

Akcijas mērķis ir palielināt sabiedrības izpratni par ilgtspējīgas, videi draudzīgas un drošas arhitektūras daudzveidīgajām iespējām. Organizējot šo akciju un piesaistot vairākus simtus cilvēku, pasākuma rīkotāji vēlas izveidot dzīvu ilgtspējīgas un videi draudzīgas dzīves simbolu.

Vējdzirnavu akcijas process un gala rezultāts tiks filmēts un fotografēts gan no zemes, gan no Pēterbaznīcas torņa. Īpaši šim mērķim ir uzaicināts izcilais dāņu fotogrāfs Miklošs Sabo.

Akcija tiek organizēta izstādes "Būvējot ilgtspējīgu telpu" ("Building Sustainable Communities") laikā, kas Rīgas domes otrā stāva foajē būs skatāma līdz 14.augustam.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.