Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgas domes JKP frakcija interesējas par ārkārtas vēlēšanu norises tehniskajiem jautājumiem

© REUTERS/ SCANPIX

Jaunā konservatīvā partija (JKP) vērsusies Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK), lai noskaidrotu tehniskas lietas par pašvaldības ārkārtas vēlēšanu norisi, pastāstīja JKP Rīgas domes frakcijas vadītājs Jānis Ozols.

Ozols sacīja, ka pašreizējie notikumi pašvaldībā liecina, ka ikvienai partijai jābūt gatavai, ka 21.augustā tiks rosināta domes atlaišana un būs jāgatavojas ārkārtas vēlēšanām.

"Tajā brīdī nav laika kavēties un viss ir jādara maksimāli ātri, tādēļ mēs savlaicīgi sākam interesēties - cik daudz līdzekļu ārkārtas vēlēšanu organizēšanai būs nepieciešams, vai Rīgas domes budžetā šādi resursi ir, vai CVK pietiks kapacitātes to organizēšanai un citiem jautājumiem," sacīja Ozols.

Ar CVK vadību partijas pārstāvji varētu tikties tikai augusta beigās. Tikmēr ar Rīgas vēlēšanu komisijas vadību tikties ieplānots nākamnedēļ.

Kā ziņots, Rīgā jau kopš 21.jūnija nav mēra, kad uzticības balsojumu neizturēja Dainis Turlais (GKR).

Saskaņā ar likumu "Par pašvaldībām" Saeima var rosināt domes atlaišanu tad, ja pašvaldība bez mēra strādā divus mēnešus.

Patlaban Rīgas domes priekšsēdētāja amata kandidāti ir Oļegs Burovs (GKR) un Viesturs Zeps (LA), taču nevienam no viņiem pagaidām nav izdevies nodrošināt pietiekami deputātu atbalstu.