Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Atcelti 17 gadus veci noteikumi, kas Juglas ezerā liedza izmantot kuģošanas līdzekļus

© Mārtiņš Zilgalvis/ F64 Photo Agency

Rīgas dome trešdien, 10. jūlijā, atcēla saistošos noteikumus par Juglas ezera apsaimniekošanu, ka bija spēkā kopš 2002. gada. Saistošie noteikumi tika atcelti, jo daudzas tajos noteiktās normas patlaban reglamentē augstāka spēka normatīvie akti - likumi un Ministru kabineta noteikumi.

Līdzšinējie Juglas ezera apsaimniekošanas noteikumi aizliedza ezerā izmantot kuģošanas līdzekļus. Pašvaldība saņēma iesniegumus no iedzīvotājiem, kas norādīja uz pretrunām un lūdza atcelt šos ierobežojumus.

Patlaban Mājokļu un vides departaments ir izveidojis starpinstitucionālu darba grupu jaunu Rīgas domes saistošo noteikumu, kuri noteiktu Rīgas pilsētas virszemes ūdensobjektu (tajā skaitā arī Juglas ezera) izmantošanas kārtību. Darba grupā ir pieaicināti speciālisti no atbildīgajām Rīgas domes institūcijām virszemes ūdensobjektu apsaimniekošanas jomā (piem., Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta, Pašvaldības policijas, Satiksmes departamenta, Īpašuma departamenta u. c). Jau ir sagatavots šo noteikumu projekta variants, kas izsūtīts darba grupas locekļiem izvērtēšanai, ieteikumiem un labojumiem.