Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Politologs skeptisks par "Neatkarīgo deputātu frakcijas" iespējām

© Mārtiņš Zilgalvis/ F64 Photo Agency

Rīgas domes "Neatkarīgo deputātu frakcijas" lēmums dibināt savu partiju ir simbolisks solis, norādīja politologs Juris Rozenvalds.

Viņš izteica šaubas par topošās partijas perspektīvām, norādot, ka pagaidām grūti saskatīt lielas perspektīvas pašvaldību vēlēšanās, nemaz nerunājot par Saeimas vēlēšanām.

"Manuprāt, viņi nav tādi, kas var izveidot patiešām ilgtspējīgu partiju, tāpēc uzskatu, ka tas ir tikai simbolisks solis, lai saglabātu koalīcijas varu Rīgas domē," pauda politologs.

Viņš arī sacīja, ka ir grūti spriest par sabiedrības atbalstu, jo līdz šim tas nav bijis manīts. Arī tas liecina par mazām izredzēm būt ilgtspējīgai partijai, viņš sacīja. Ar attieksmi "paši lieli, paši varam" nepietiks, norādīja politologs.

Jau ziņots, Rīgas domes "Neatkarīgo deputātu frakcija", kurā apvienojušies no partijas "Saskaņa" izslēgtie deputāti Valērijs Petrovs, Vitālijs Dubovs, Vadims Baraņņiks un Aleksejs Rosļikovs, nolēmusi septembrī dibināt savu partiju.

Lai partija varētu piedalīties pašvaldības ārkārtas vēlēšanās, ja tādas notiks, ir nepieciešams savākt vismaz 200 biedrus, taču frakcija pauda pārliecību, ka partijai nebūs grūtību iegūt nepieciešamo biedru skaitu.

Plānots, ka sākotnēji partija darbosies pašvaldības līmenī, taču neizslēdza arī iespēju nākotnē, iespējams, startēt valsts līmeņa vēlēšanās.

Frakcijā apvienojušies deputāti no "Saskaņas" tika izslēgti maija beigās, kad īsi pēc Daiņa Turlā (GKR) ievēlēšanas mēra amatā viņi atteicās balsot par "Saskaņas" virzīto vicemēra amata kandidātu Sandri Bergmani (S).