Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Ameriks vēlas atstāt amatu Rīgas brīvostā

© F64

Ja pašvaldība savlaicīgi neizvirzīs jaunu kandidātu amatam Rīgas brīvostas pārvaldē, pašreizējais brīvostas valdes priekšsēdētājs Andris Ameriks (GKR) amata pienākumus varētu pildīt līdz augusta sākumam, teica pats politiķis.

Ameriks Rīgas domes deputāta mandātu zaudēs līdz ar jūnija beigām, bet Eiropas Parlamenta deputāta mandāts stāsies spēkā 2.jūlijā.

Pēc viņa teiktā, no likuma viedokļa raugoties, strādājot Eiropas Parlamentā, viņš varētu saglabāt amatu arī brīvostā, taču "tas neesot nopietni" un šādu praksi Ameriks ilgtermiņā negrasoties piekopt.

Šodien gan domei, gan brīvostai viņš plāno iesniegt iesniegumu par to, ka vēlas atstāt amatu. "Pēc iesnieguma iesniegšanas man amata pienākumi jāpilda ne ilgāk kā vienu mēnesi, ja šajā laikā pašvaldība neievēlēs nevienu citu," pauda Ameriks.

Līdz šim vienīgais izskanējušais kandidāts amatam brīvostā bijis deputāts Oļegs Burovs (GKR). Tomēr, kā norādīja Ameriks, kandidāti šim amatam tiks virzīti, savstarpēji konsultējoties ar domē pārstāvētajām partijām.

Rīgas brīvostas valdē ir astoņi valdes locekļi - četri pašvaldības pārstāvji un četri Ministru kabineta iecelti pārstāvji, kurus virza ekonomikas, finanšu, satiksmes un vides ministri.

Rīgas domi patlaban ostā pārstāv Ameriks, Nils Ušakovs (S), Vadims Baraņņiks un Mihails Kameņeckis (S).

Finanšu ministrijas pārstāve ir Baiba Bāne, Satiksmes ministrijas - Džineta Innusa, Ekonomikas ministrijas - Pāvels Rebenoks, bet Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas - Rīgas domes deputāts Viesturs Zeps (LA).