Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

"Gods kalpot Rīgai" izraudzīsies Rīgas mēra amata kandidātu

© F64

Šodien plkst.16.30 partijas "Gods kalpot Rīgai" valde plāno lemt par Rīgas mēra amata kandidātu, pastāstīja partijas valdes priekšsēdētājs Andris Ameriks.

Ameriks pastāstīja, ka valdes sanāksmē tiks pārrunāti pēdējo dienu un nedēļu notikumi pašvaldībā, kā arī tiks lemts, kuru no biedriem varētu virzīt mēra amatam. "Mēs joprojām esam gatavi uzņemties atbildību un vadīt pilsētu," sacīja Ameriks.

Lai sasauktu sēdi par mēra iecelšanu vai gāšanu, nepieciešami vismaz 20 domes deputātu paraksti. Ameriks pauda nostāju, ka sēdi rosinās sasaukt tikai tad, ja par izraudzīto kandidātu būs parakstījies vismaz 31 deputāts, kas ir nepieciešamais skaits, lai priekšsēdētājs tiktu ievēlēts.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka partijas biedru vidū ir atšķirīga nostāja: daļa šo jautājumu vēlas atlikt, daļa - atteikties no mēra kandidāta izvēles, bet daļa - izvēlēties iespējamo kandidātu.

GKR valdē kopumā ir 21 loceklis.

Kā ziņots, 20.jūnijā opozīcijai izdevās gāzt no amata Rīgas mēru Daini Turlo (GKR), kurš amatā pavadīja nepilnu mēnesi.

Par neuzticību Turlajam nobalsoja 31 deputāts - gandrīz visa opozīcija, pie frakcijām nepiederošais deputāts Oskars Putniņš un "Neatkarīgo deputātu frakcija", kuru veido četri no "Saskaņas" izslēgtie politiķi Valērijs Petrovs, Rosļikovs, Vitālijs Dubovs un Vadims Baraņņiks.

Turlā palikšanu amatā atbalstīja 28 koalīcijas deputāti un "Jaunās konservatīvās partijas" (JKP) deputāts Imants Keišs, kurš kopā ar Druvi Kleinu nekavējoties tika izslēgti no JKP, jo ieņēmuši partijai pretēju nostāju.

Ja divu mēnešu laikā Rīgai netiks ievēlēts jauns mērs, Saeima būs tiesīga rosināt domes atlaišanu.