Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Ļaujot transportā iekāpt tikai pa priekšējām durvīm, "Rīgas satiksme" cīnīsies ar bezbiļetniekiem

© Vladislavs Proškins/ F64 Photo Agency

„Rīgas satiksme" informē, ka no šī gada 8. jūlija līdz augusta beigām tiks veikts pilotprojekts, kurā 1. trolejbusa un 10., 20., 28., un 60. autobusa maršrutā pasažieru iekāpšana notiks tikai pa priekšējām durvīm, savukārt izkāpšana pa vidējām un aizmugures durvīm. Brauciens šo maršrutu transportlīdzekļos jāreģistrē pie vadītāja konsoles, tādējādi vadītājs sekos līdzi, lai visi pasažieri veiktu reģistrāciju.

Atgādinām, ka no šī gada 19. līdz 21. martam tika veikts pētījums 56. autobusa maršrutā, kurā kontrolieri pārvietojās visos šī maršruta reisos. Tajā tika noskaidrots, ka kontrolieru klātbūtnē reģistrēto braucienu skaits palielinājās vairāk nekā par 20%.

Pilotprojekta, kurā pasažieru iekāpšana notiks pa priekšējām durvīm, mērķis ir mainīt pasažieru paradumus tā, lai tie reģistrētu katru braucienu, samazinātu bezbiļetnieku skaitu, kā arī veiktu precīzu pasažieru uzskaiti, kas jānodrošina saskaņā ar Latvijas Republikas normatīvajiem aktiem.

1. trolejbusa un 10., 20., 28., un 60. autobusa maršruti izvēlēti, jo tajos veikto reģistrāciju skaits ir salīdzinoši neliels. Šī projekta ietvaros ir paredzēts reģistrēto braucienu daudzumu palielināt par 15%. Informējam, ka pagājušā gada jūlijā un augustā 1. trolejbusa maršrutā tika pārvadāti 41802 pasažieri, 10. autobusa maršrutā 46019, 20. autobusa maršrutā 54849, 28. autobusa maršrutā 37130, 60. autobusa maršrutā 49720.

Plašāku informāciju par „Rīgas satiksmes" piedāvātajiem pakalpojumiem, maršrutu sarakstiem, biļešu veidiem un citiem jaunumiem var saņemt interneta mājaslapā www.rigassatiksme.lv vai sociālajos tīklos „twitter", „facebook".