Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

"Latvijas attīstībai" ir ideja sasaukt domes sēdi par Turlā atcelšanu no amata

© Mārtiņš Zilgalvis/ F64 Photo Agency

Patlaban Rīgas domē ir izveidojusies "reāla iespēja" mainīt varas sadalījumu, sacīja partijas "Latvijas attīstībai" (LA) Rīgas domes frakcijas vadītājs Viesturs Zeps.

"Ir reāla iespēja mainīt varas sadalījumu Rīgas domē un beidzot atstumt "Saskaņu" no domes vadīšanas. Tāpēc opozīcijai ir jābūt vienotai, no mums gaida izlēmīgu rīcību nevis skaļu bļaušanu," sacīja Zeps.

Viņš sacīja, ka piektdien notikušas opozīcijas partiju sarunas, kurās spriests par dažādiem rīcības scenārijiem, kā arī taktiku, kā rīkoties dažādos gadījumos.

"Nekādus konkrētus lēmumus nepieņēmām, vienojāmies nesteigties un neko nesasteigt. Patlaban lielākā cīņa par varu notiek starp bijušajiem Rīgas mēru Nilu Ušakovu (S), vicemēru Andri Ameriku (GKR), kuri dosies uz Briseli, kā arī starp palicējiem, kuri vēlas lielāku varu domē," sacīja Zeps.

Viņš piebilda, ka LA ir ideja sasaukt domes sēdi par ceturtdien ievēlētā Rīgas mēra Daiņa Turlā (GKR) atcelšanu no amata. "Ir sagatavots lēmumprojekts par sēdes sasaukšanu, nākamnedēļ mēģināsim savākt nepieciešamo deputātu parakstu skaitu. Tāda iniciatīva ir, lai gan patlaban tā vēl nav guvusi citu opozīcijas frakciju atbalstu," sacīja Zeps.

LA frakcijas vadītājs arī piebilda, ka opozīcijas frakcijas piektdien vienojās visus lēmumus pieņemt kopīgi un tiešajā sadarbībā, neviena opozīcijas partija neveiks kādas individuālas un ar citiem nesaskaņotas darbības.

Zeps norādīja, ka neplāno runāt ar četriem no "Saskaņas" izslēgtajiem deputātiem. "Ja kāds vēlas, lai runā, es to nedarīšu," sacīja Zeps.

LETA jau vēstīja, ka pēc jauna Rīgas mēra Daiņa Turlā (GKR) ievēlēšanas ir sašķēlusies partijas "Saskaņa" Rīgas domes frakcija. No frakcijas "par rupjiem pārkāpumiem" izslēgti četri biedri - Rīgas vicemērs Vadims Baraņņiks un deputāti Valērijs Petrovs, Aleksejs Rosļikovs un Vitālijs Dubovs, kuri piektdien izslēgti arī no partijas kopumā.

Tas nozīmē, ka Rīgas domes valdošajai koalīcijai vairs nav 32 balsu, bet gan tikai 28 - tieši tikpat, cik opozīcijai. Viens no opozīcijas deputātiem līdz šim balsojumos gan parasti ir atbalstījis valdošās koalīcijas viedokli.