No nākamā mēneša Rīgā kapus raks tikai pašvaldības kaprači

Rīgas pašvaldības kapsētās no šodienas kapu rakšanas pakalpojumus sniegs tikai Mājokļu un vides departamenta Kapsētu pārvalde, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Turpmāk iedzīvotājiem, kuriem ir nepieciešams šis pakalpojums, vajadzēs vērsties attiecīgajā pilsētas kapsētā, kur tiks izsniegta izziņa par kapavietu un uzreiz būs iespēja vienoties par bēru laiku, kā arī tiks ierādīta paredzamā apbedīšanas vieta.

Visus ar kapavietu iegādi, kapu rakšanu un bēru ceremoniju saistītos maksājumus iedzīvotāji varēs veikt Kapsētu pārvaldē, Aizsaules ielā 1a, 2.stāvā.

Informāciju par jauno kapu rakšanas pakalpojumu sniegšanas kārtību var saņemt katrā Rīgas pilsētas pašvaldības kapsētā vai Kapsētu pārvaldē pa tālruņiem 67 36 73 34 un 67 51 78 97.

Kā iepriekš informēja Mājokļu un vides departamenta Vides pārvaldes priekšnieks Askolds Kļaviņš (ZZS), departaments plāno pieņemt kā štata darbiniekus 30 kapračus, kas arī veiktu kapu rakšanu. Papildu līdzekļi no pašvaldības budžeta nebūs nepieciešami, jo kapu rakšana ir maksas pakalpojums.

Rīgas pašvaldības kapsētās kapu rakšanas pakalpojumus veica SIA "In Memoriam", ar kuru šogad beidzās noslēgtais līgums. Mājokļu un vides departaments pavasarī izsludināja kapu rakšanas iepirkuma konkursu, kurā uzvarēja SIA "Svece un lāpstas". Konkursa rezultātus apstrīdēja "In Memoriam", un Iepirkumu uzraudzības birojs aizliedza slēgt līgumu.

Departaments tādēļ pagarināja līgumu ar "In Memoriam" līdz 31.jūlijam.

Latvijā

Inčukalna pazemes gāzes krātuvē septembra vidū ir iesūknēta dabasgāze 18,6 teravatstundu (TWh) apmērā, kas veido 75% no krātuves ietilpības, piektdien žurnālistiem sacīja vienotā dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operatora AS"Conexus Baltic Grid" ("Conexus") valdes priekšsēdētājs Uldis Bariss.

Svarīgākais