Bērnu slimnīcā būs jauns studiju centrs

© Publicitātes foto

Rīgas Stradiņa universitāte plānojusi ieguldīt vairāk nekā trīs miljonus eiro pašu nopelnīto līdzekļu, lai izveidotu studiju centru Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā.

Multifunkcionālā studiju centra būvniecību Bērnu slimnīcas teritorijā Vienības gatvē 45, Rīgā, sāks jau šogad. Šāda centra būvniecība kādā no Latvijas slimnīcām notiks pirmo reizi Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) vēsturē, norādīja universitātes rektors profesors Aigars Pētersons. Investīcijas būs jauns solis RSU attīstībā, kas sniegs ieguvumus ne vien topošajiem un esošajiem ārstiem, bet arī pacientiem.

Četru stāvu ēkā ar trīs virszemes un vienu pazemes stāvu (kopējā platība 1208 kvadrātmetri) plānots izvietot dažāda veida auditorijas, kā arī telpas simulāciju tehnoloģijām - gan studentu apmācībai, gan to kopšanai un uzglabāšanai. Būvniecību plānots sākt 2019. gadā un pabeigt 32 mēnešu laikā pēc darbu uzsākšanas, proti, 2022. gadā. «Topošo mediķu sagatavošanā moderns, simulāciju tehnoloģijās bāzēts studiju process vairs nav izņēmums, bet gan pašsaprotama nepieciešamība, jo nodrošina studentam un pacientam drošu vidi. Rīgas Stradiņa universitāte kā Latvijas medicīnas izglītības flagmane un Baltijas mēroga līdere ārvalstu studentu piesaistē šo izvirzījusi kā savu prioritāti,» sacīja profesors A. Pētersons. Bērnu slimnīcas valdes priekšsēdētājs Valts Ābols atzina, ka Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas prioritārie mērķi ir pacientu drošības stiprināšana, izcilu klīnisko rezultātu veicināšana un pozitīvas pacientu pieredzes veidošana. Tāpēc jaunais multifunkcionālais studiju centrs būs ieguvums ne tikai studējošajiem, bet arī Bērnu slimnīcas personālam. Tā būs arī iespēja simulācijās praktizēt jaunas ārstniecības tehnoloģijas, un metodes pilnveidos personāla prasmes, ļaujot sasniegt Bērnu slimnīcas stratēģijā izvirzītos mērķus, ir pārliecināts V. Ābols.

Aizvadīto gadu laikā Rīgas Stradiņa universitāte ir attīstījusi studiju centrus Latvijas ārstniecības iestādēs, piemēram, 2017. gadā atklātajā centrā Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā ieguldīti 943 000 eiro, kā rezultātā tika modernizētas un pielāgotas mūsdienu prasībām telpas vairāk nekā 1000 kvadrātmetru platībā. «Sadarbība izvērsta arī ar Latvijas reģionālajām slimnīcām, veicinot topošo ārstu un māsu pilnvērtīgāku sagatavošanu un piesaisti ārpus Rīgas, piemēram, Daugavpils reģionālajā slimnīcā, Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā, kā arī Liepājas reģionālajā slimnīcā un Vidzemes slimnīcā,» pastāstīja RSU pārstāve Ieva Nora Gediņa. Tomēr studiju centrs Bērnu slimnīcā ir pirmais šāda veida centrs RSU vēsturē, kas kādā no universitātes klīnikām tiek būvēts no jauna.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.