Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Centrāltirgus atklātajā teritorijā sākusies rosīgā vasaras sezona

© F64 Photo Agency

Lai arī Rīgas Centrāltirgus atklātajā teritorijā tirdzniecība notiek visu gadu, tomēr, tuvojoties vasarai, rosība tur uzņem ievērojamus apgriezienus. Turklāt jau šobrīd tur iespējams iegādāties pašmāju jauno gurķu un tomātu ražu.

Krāsaini, apetīti rosinoši, bagātīgi - tādi tagad ir Centrāltirgus atklātajā teritorijā redzamie tirdzniecības stendi. Un pircēji ap tiem kā bites spietā.

Patlaban vislielākā klientu interese ir par zemenēm - sarkanās ogas neatstāj vienaldzīgus daudzus. Turklāt šo ogu reibinošā smarža liecina - vasara ir klāt. Lai arī pašmāju sārtvaidzes vēl gatavojas un Rīgas kundēm vēl nedaudz jāpaciešas līdz to baudīšanai, kārdinošas ir arī ieceļotājas no Grieķijas un Polijas. Zemenes kilogramā maksā no 2,50 līdz 3,50 eiro. Kombinācijā ar pienu - ideāla saderība. Ja tām vēl pievieno mellenes, vasarīgs un veselīgs našķis gatavs. Mellenes kilogramā maksā no 6,50 līdz 9 eiro.

Ne viens vien pircējs ir iecienījis arī saldos ķiršus - tos var iegādāties par 5 līdz 6,50 eiro kilogramā.

Tirdzniecībā parādījušies vietējie rabarberi - 2,50 eiro kilogramā. Nopērkami arī jaunie gurķi un tomāti, kas izauguši Latvijas zemnieku saimniecībās. Vietējie gurķi maksā nepilnus 2 eiro, ievestie no citām zemēm - nedaudz lētāk. Līdzīga situācija arī ar tomātiem. Latvijā audzēti tomāti nopērkami par gandrīz 6 eiro kilogramā, ieceļojušie, sākot no 60 centiem, bet pārsvarā - tuvu divu eiro robežai.

Kartupeļi maksā no 50 centiem līdz pat 2 eiro, kāposti - 1,40 eiro, sīpoli - no 1,30 līdz 2 eiro, ķiploki - 4,50 eiro, burkāni - no 1,30 līdz 1,50 eiro, kabači no 2,50 līdz 3 eiro kilogramā, ziedkāposti - 1,80 eiro, baklažāni no 1,30 līdz 1,50 eiro kilogramā.

Vasara ir arī īstais laiks, lai mielotos ar dažnedažādiem svaigiem salātiem. Un Centrāltirgū to piedāvājums ir apbrīnojami liels. Skābenes, dilles, pētersīļi, spināti, lociņi utt. - 100 grami maksā 30 līdz 50 centu. Vēl neskādē pievienot redīsus - 60 centu par 100 gramiem. Un veselīgi salāti ir pagatavoti.

Savukārt ziedu stendi priecēs acis. Centrāltirgū ir bezgala plašs puķu stādu klāsts, kas izdaiļos balkonus, lodžijas, terases vai piemājas dārzu. Cenas - katra maciņa iespējām.