Latvijā ieradīsies Vācijas zemūdene "U33"

© Reuters/Scanpix

Latvijā piektdien, 31.maijā, ieradīsies Vācijas bruņoto spēku zemūdene "U33", apliecināja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļā.

Rīgas Pasažieru ostā ieradīsies Vācijas bruņoto spēku zemūdene un kuģis "Fehrmann", tādējādi apliecinot Vācijas klātbūtni reģionā un stiprinot Latvijas un Vācijas divpusējo sadarbību aizsardzības jomā.

Aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP) apmeklēs zemūdeni "U33" un tiksies ar Vācijas karavīriem.

Oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" informācija liecina, ka 1998.gadā Rīgā ieradās trīs Vācijas Jūras kara flotes Zemūdeņu apmācības centra zemūdenes "U-22", "U-29" un "U-30".

Vācijas bruņotie spēki sniedz nozīmīgu ieguldījumu reģionālās drošības stiprināšanā, tostarp vadot NATO paplašinātās klātbūtnes Lietuvā kaujas grupu, atbalstot NATO patrulēšanas misiju gaisa telpā virs Baltijas jūras un piedaloties NATO 1.pastāvīgajā jūras pretmīnu grupā, kā arī NATO 1. pastāvīgajā Jūras spēku grupā.

Tāpat Vācijas karavīri veic dienesta pienākumus Latvijā izvietotajā NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centrā un NATO spēku integrācijas vienībā.

Vācijas karavīri regulāri piedalās militārajās mācībās kā Latvijā, tā ārvalstīs kopā ar Latvijas un citu sabiedroto valstu bruņoto spēku karavīriem.

Svarīgākais