Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Aicina ziņot par nekārtībām kapos

Rīgas domes Mājokļu un vides departaments ir apkopojis informāciju par komersantiem kapsētās. Konstatēts, ka kapsētu pārziņi bieži atklāj pārkāpumus uzņēmēju darbībā – tie darbus veic bez attiecīgās atļaujas un noteiktās maksas samaksas, patvarīgi iebrauc kapu teritorijā, neizved veco aprīkojumu.

Bieži vien komersanti izvairoties pirkt atļaujas darbu veikšanai, atrunājoties, ka pakalpojumu sniedz radiniekam, izpalīdz kaimiņam un tamlīdzīgi, teikts Mājokļu un vides departamenta informācijā.

Līdz šim Kapsētu pārvaldē nav noteikta uzskaites kārtība par tiem komersantiem, kuri sniedz pakalpojumus kapsētās. Kā liecina departamenta sagatavotie dati, daļa kapsētu pārziņu (Jaunciema, Pļavnieku, Lāčupes kapsētās) veic komersantu uzskaiti žurnālos, bet lielākā daļa uz maksājuma čeka uzraksta komersanta uzvārdu un kapavietas numuru – tā ir ļoti neprecīza uzskaite. Mājokļu un vides departamenta veiktajā aptaujā kapsētu pārziņi par ērtāko komersantu uzskaites formu uzskata žurnālu.

Konstatēts arī, ka kapos nav iespējams nodrošināt kārtību un drošību tāpēc, ka teritorijas nav pilnībā nožogotas vai arī žogs un vārti ir sabojāti. Piemēram, Jaunajā ebreju kapsētā vienus no vārtiem nevar aizslēgt, jo blakus tai uzturas bezpajumtnieki, kas kapsētā ņem dzeramo ūdeni. Pļavnieku kapsētā tumšajā laikā nepietiekamas jaudas dēļ nav iespējams nodrošināt elektrisko apgaismojumu utt.

Iedzīvotāji priekšlikumus par kapsētās notiekošo aicināti izteikt pa bezmaksas tālruni 80000290.