Piedāvā iepazīt Rīgas ūdensapgādes vēsturi

Tūrisma firma „Jauni Rakursi” piedāvā jaunas, interesantas un izziņas bagātas ekskursijas pa Rīgu.

Trešdien, 4.augustā iespējams doties trīs stundu garā ekskursijā, lai uzzinātu visu par Rīgas ūdensapgādes vēsturi no viduslaikiem līdz pat mūsdienām.

Ar autobusu ekskursanti tiks vesti uz mazo Baltezeru, kura krastos burvīgā dabas vidē 1904.gadā darbu uzsāka Rīgas ūdens sūknētava. Te lieliski saglabājusies ne vien vēsturiskā apbūve – sūkņu stacija un strādnieku barakas, bet arī Rīgā ražotie sūknēšanas agregāti, izstādīti rasējumi un kartes. Hidroģeoloģe pastāstīs ceļu ūdens veic šodien, līdz tas tiek nogādāts līdz Rīgas namiem kā dzeramais ūdens. Rīgas ūdensapgādes sistēmā ietilpst arī arhitektoniski izteiksmīgie Rīgas ūdenstorņi – Alises, Čiekurkalna un abi Matīsa ūdenstorņi. Ekskursijas nobeigumā apmeklēsim arī kādu no tiem.

Savukārt, 5.augustā notiks ekskursija uz Rīgas krāsaināko priekšpilsētu – Maskavas forštati, kuras laikā iepazīstinās ar forštates arhitektūru, dārziem un parkiem, kā arī Grebenščikova vecticībnieku lūgšanu namu un leģendārā gaišreģa un fotogrāfa Eižena Finka māju.

Svarīgākais