Rīdzinieki var saņemt pabalstu skolai

Rīgas domes Labklājības departaments informē, ka rīdziniekiem ir iespēja jau tagad saņemt pabalstu mācību līdzekļu iegādei. Tā apmērs ir 25 lati. To var saņemt gan skolēna likumiskie pārstāvji, gan pats bērns.

Tiesības saņemt pabalstu mācību līdzekļu iegādei ir ģimenēm, kuras deklarējušas savu pamata dzīvesvietu Rīgas administratīvajā teritorijā ne mazāk kā 12 mēnešus pirms pabalsta pieprasīšanas un kuru ienākumi pēdējo trīs mēnešu laikā nepārsniedz 135 latus katram ģimenes loceklim. Pabalstu piešķir vispārizglītojošās vai profesionālās izglītības iestādes audzēknim, kurš nav sasniedzis 20 gadu vecumu un nav stājies laulībā, un sociālās korekcijas klašu audzēkņiem (bez vecuma ierobežojuma).

Lai saņemtu pabalstu, bērna likumiskais pārstāvis vai bērns līdz 31. oktobrim Rīgas Sociālajā dienestā atbilstoši deklarētajai dzīvesvietai iesniedz rakstisku iesniegumu un izglītības iestādes izziņu par to, ka bērns šajā iestādē mācās. Būs arī jāaizpilda iztikas līdzekļu deklarācija un jāuzrāda personu apliecinošs dokuments. Neskaidrību gadījumos informāciju iespējams iegūt, piezvanot pa Labklājības departamenta bezmaksas informatīvo tālruni 80005055 darbdienās no pulksten 9 līdz 17 (piektdienās līdz pulksten 16).

Labklājības departamentā informē, ka 2009. gadā pabalstu mācību līdzekļu iegādei saņēma 4659 rīdzinieki un kopumā šim pabalsta veidam tika izlietots 175 390 latu no pilsētas budžeta. Šogad pabalsta apmērs ir sarucis, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, tomēr pašvaldība to nav atcēlusi, pat ne uz laiku.

Domes Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētāja Leonīda Kurdjumova nostāja ir, ka palīdzības sniegšana trūcīgajiem un maznodrošinātajiem ir pašvaldības pienākums. Viņš gan ir nobažījies, vai informāciju par pašvaldības sociālajiem pabalstiem uzzina visi tie, kuriem tāda veida palīdzība pienākas. Papildu informāciju par pašvaldības sociālo palīdzību un sociālajiem pakalpojumiem var uzzināt arī Labklājības departamenta mājaslapā www.ld.riga.lv.

Latvijā

“Treknā Latvija” nonākusi pasaules uzmanības lokā: mūsu valstī aptuveni 60% pieaugušo un 20% bērnu esot liekais svars, savukārt 25% iedzīvotāju ir piemeklējusi aptaukošanās – par to liecinot Pasaules veselības organizācijas dati. Tāpēc – tuklajiem jāoperē kuņģis, lai vairs nevarētu piedzīt kuņģi pēc sirds patikas.

Svarīgākais