Rīgā tualetes būs jau septembrī

© Rīgas dome

Pašvaldība solīja šogad ierīkot 18 jaunas tualetes, kuras būtu novietotas ne tikai centrā, bet arī mikrorajonos. Pašlaik droši zināms, ka līdz 1. septembrim labierīcību namiņš tiks uzsliets Alberta laukumā.

"Ir noslēdzies konkurss par moduļa tipa sabiedriskās tualetes ārējo inženiertīklu izbūvi Alberta laukumā. Tualeti plānots uzstādīt līdz 1. septembrim. Līdz gada beigām ir plānots izveidot visas 18 tualetes," informē pašvaldības Mājokļu un vides departamenta direktora vietniece Inga Ivanova.

Departaments izsludināja konkursu uz sešu pagaidu tualešu izveidošanu, kurām iepriekš noteiktajās vietās būtu jāatrodas gadu. Tās bija paredzēts novietot Šķūņu ielā, Viesturdārzā (divas), pie Dailes teātra, Buļļu un Dzirciema ielas krustojumā un pie Zinātņu akadēmijas. I. Ivanova informē, ka šajā konkursā pieteikumu iesniedza tikai viens pretendents, kurš vēlāk to atsauca. Tāpēc šis konkurss ir atzīts par apturētu. Departaments ir izsludinājis divus konkursus par projektēšanas darbiem: par Rīgas Tehniskās universitātes pagalma un Radio ielas publisko tualešu tehnisko projektu izstrādi. Radio ielas tualetes projekts pašlaik atrodas saskaņošanai būvvaldē. Tika izsludināts arī konkurss par Vērmanes dārza un Jēkaba laukuma publisko tualešu tehnisko projektu izstrādi. Šā konkursa pieteikumu iesniegšanas termiņš bija 26. jūlijs.

Rīgas domē solīja lauzt līgumu ar SIA L&T par tualetes apsaimniekošanu Līvu laukumā, jo tas neesot izdevīgs pilsētai. Tagad Mājokļu un vides departamentā informē, ka līgums ar šo firmu ir pagarināts līdz 1. septembrim. I. Ivanova norāda, ka vienlaikus tiks pārrunātas pastāvīgo tualešu uzstādīšanas un uzturēšanas iespējas, sadarbojoties ar Līvu laukuma teritorijā strādājošajiem sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumiem. Tikšot izskatīti arī citi risinājumi, lai samazinātu pašvaldības budžeta tēriņus, kas saistīti ar tualešu uzturēšanu.

Rīgas dome bija gatava apmaksāt komunikāciju izbūvi, bet pārējās tualešu ierīkošanas izmaksas segtu konkursā uzvarējušie uzņēmēji. Kopējā piešķirtā summa komunikāciju izbūvei ir 711 000 latu. "Tā kā konkursu rezultātā piedāvātās cenas ir zemākas par plānotajām, bija iespējams sākt darbus arī Alberta ielā, un tiek plānots remontēt jau esošo tualeti Z. A. Meierovica bulvārī," saka I. Ivanova.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais