Asfalta bedrē ielūzušās mašīnas īpašnieks saņems kompensāciju līdzvērtīga auto iegādei

AS "If P&C Insurance" jeb "If apdrošināšana" paredzējusi izmaksāt atlīdzību līdzvērtīgas automašīnas iegādei šodien Rīgā, Nīcgales ielā, asfaltā ielūzušās automašīnas īpašniekam.

Kā aģentūru LETA informēja "If apdrošināšanas" komunikāciju vadītāja Daiga Bluķe, šodien apdrošinātājs ir saņēmis atlīdzības pieteikumu no klienta un saskaņā ar KASKO apdrošināšanas noteikumiem ar klienta auto notikušais negadījums ir kvalificējams kā avārija "cita neparedzēta, ārēja spēka, piemēram, krītoša koka, lāsteku, u.c. priekšmetu, sniega vai zemes nogruvuma, vētras, plūdu, u.tml., iedarbības rezultātā".

"Mūsu klientam pienākas zaudējumu atlīdzība, un radušies zaudējumi viņam arī tiks segti," sola apdrošinātājs.

"Ņemot vērā to, ka negadījuma rezultātā automašīna ir stipri cietusi, visticamāk, tās atjaunošana nebūs iespējama un klientam tiks izmaksāta atlīdzība līdzvērtīgas automašīnas iegādei," norāda Bluķe.

LETA jau ziņoja, ka šodien ap plkst.10.30 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbiniekiem izdevās izcelt SIA "Peri" automašīnu, kura šorīt, ielūstot asfaltam Nīcgales ielā 21, iekrita bedrē.

Asfalts stāvlaukumā Nīcgales ielā šorīt ielūza, jo bija plīsis 30 centimetru diametra ūdensvads, kas radīja izskalojumus. Cilvēki negadījumā necieta.

"Honda Accord" cena varētu būt vismaz 10 000 latu.