Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

No izolatora atbrīvotā tūrisma biroja valdes priekšsēdētāja Jermoloviča šodien nav ieradusies darbā

© Oksana Džadana/ F64 Photo Agency

Nodibinājuma "Rīgas Tūrisma attīstības birojs" (RTAB) valdes priekšsēdētāja Vita Jermoloviča (GKR) un biroja vadītāja Inguna Priedīte šodien nav ieradušās darbā.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) no Valsts policijas izolatora Čiekurkalnā abas sievietes atbrīvoja trešdien, 15.maijā. Aizturēšana tika veikta 13.maijā, kad KNAB ieradās RTAB un Rīgas domes telpās, lai veiktu kratīšanu kriminālprocesā, kas ierosināts pret RTAB amatpersonām par budžeta līdzekļu izšķērdēšanu, dokumentu viltošanu, viltotu dokumentu izmantošanu un krāpšanu.

Ar vēl vienu valdes locekli - Rīgas domes deputātu Maksimu Tolstoju (S) - aģentūrai LETA līdz šim nav izdevies sazināties. Tolstojam no 12. līdz 14.maijam oficiāli bija paredzēts komandējums Krievijā, Kazaņā, tomēr RTAB nav zināms, kur Tolstojs atrodas tagad.

Arī aģentūras LETA aptaujātie "Saskaņas" Rīgas domes frakcijas deputāti norādījuši, ka ar savu partijas biedru sazinājušies nav.

Rīgas domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Oļegs Burovs (GKR) iepriekš pauda, ka, ja gadījumā Jermolovičai tiks piemērots ierobežojums veikt amata pienākumus un Tolstojs joprojām nebūs atgriezies Latvijā, valde nebūs lemtspējīga.

Tādā gadījumā domes vadībai būs jāieceļ vismaz pagaidu valdes locekļi. Pagaidām aģentūras LETA rīcībā nav informācijas par Jermolovičai piemērotajiem drošības līdzekļiem.

Kā ziņots, ilgstoša un apjomīga darba rezultātā, analizējot iegūto informāciju, 5.aprīlī KNAB sācis kriminālprocesu pret RTAB amatpersonām par budžeta līdzekļu izšķērdēšanu, dokumentu viltošanu un viltotu dokumentu izmantošanu un krāpšanu.