Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Trešdien piketu pie Saeimas pieteikuši taksisti

© Dmitrijs Suļžics/F64 Photo Agency

Trešdien, 15. maijā, plkst.9.30 pie Saeimas komisiju ēkas notiks taksometru pārvadātāju un taksometru vadītāju saskaņots pikets, lai pievērstu deputātu uzmanību nozares samilzušajām problēmām un aicinātu izveidot darba grupu.

15. maijā Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija pirms otrā lasījuma skatīs Satiksmes ministrijas sagatavoto likumprojektu “Grozījumi Autopārvadājumu likumā”. Šie grozījumi ir izraisījuši taksometru pārvadātāju un taksometru vadītāju kritiku, jo tajos nav ņemti vērā nozares pārstāvju agrāk izteiktie aizrādījumi un ierosinājumi. Satiksmes ministrija uz likumprojekta otro lasījumu ir iesniegusi jaunus grozījumus, kas liek domāt, ka ministrijai joprojām nav skaidras sapratnes par situāciju taksometru jomā un tā nevar piedāvāt risinājumu taksometru nozares problēmām

Taksometru pārvadātāju nozares darba devēju organizācija uzskata, ka pirms veikt grozījumus Autopārvadājumu likumā, vispirms ir jāmaina taksometru pārvadājumu nodokļu regulējums, jo piedāvātie grozījumi Autopārvadājumu likumā nerisinās būtiskākās nozares problēmas - augsto ēnu ekonomikas līmeni un taksometru vadītāju sociālo neaizsargātību. Lai sakārtotu taksometru pārvadājumu nozari, jāveic izmaiņas vairākos likumos, tādēļ aicinām Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas deputātus izveidot darba grupu, kas strādātu pie visām pusēm - taksometru vadītājiem, pārvadātājiem, valstij un tās budžetam - izdevīga nozares regulējuma.