Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Iekšlietu ministram aizdomas par Deglava tiltam līdzīgām situācijām arī citos objektos Rīgā

© Dmitrijs Šuļžics/F64 Photo Agency

Iekšlietu ministram Sandim Ģirģenam (KPV LV) ir aizdomas, ka arī citos objektos Rīgā ir slikta drošības situācija, līdzīgi kā nesen uz laiku satiksmei slēgtajā Deglava satiksmes pārvadā.

Politiķis intervijā telekanālā LNT potenciāli bīstamos objektus vārdos nenosauca, sakot, ka vēl jāsagaida būvspeciālistu atzinumi, vien aicinot Rīgas pašvaldību veikt tiltu, satiksmes pārvadu un citas kritiskās infrastruktūras tehniskā stāvokļa pārbaudes.

Ministrs uzskata, ka Rīgas domes Satiksmes departaments nav pietiekami savlaicīgi reaģējis uz drošības jautājumiem infrastruktūras objektos. Viņš pieļāva, ka problēmas veidojas arī tāpēc, ka Rīgas pašvaldība iepirkumos "maksimāli dzen zemē cenas", kā rezultātā, piemēram, pirms darbiem netiekot veiktas tiltu tehniskā stāvokļa ekspertīzes un ciešot darbu kvalitāte.

Ģirģens aicināja Rīgas domi paredzēt budžeta līdzekļus attiecīgajiem darbiem.

Pēc ministra domām, Deglava tilta jautājumā iekšlietu struktūru reakcija bijusi adekvāta - ir notikusi būtiska transporta ierobežošana, notikuši stiprināšanas darbi, attiecīgi varot teikt, ka drošības situācija ir uzlabota.

Kā ziņots, 25.aprīļa rītā pēc iekšlietu ministra rīkojuma Deglava ielas pārvads tika slēgts satiksmei, izraisot pamatīgus satiksmes sastrēgumus šajā Rīgas daļā. 4.maijā tika atjaunota sabiedriskā un operatīvā transporta kustība pār Augusta Deglava ielas satiksmes pārvadu.