Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Veicot revīziju, Valsts kontrolei bija grūtības iekļūt "Riga.lv" telpās

© F64 Photo Agency

Valsts kontrolei, veicot revīziju "Rīgas pilsētas pašvaldības piešķirto dotāciju biedrībām un nodibinājumiem likumība un lietderība", bijušas grūtības iekļūt pašvaldības nodibinājuma "Riga.lv" telpās.

Kā šodien žurnālistiem pastāstīja Valsts kontroles pārstāvji, parasti revidenti ar pieprasītajiem dokumentiem strādā revidējamajā vienībā, taču šoreiz speciālistiem nācies strādāt citā Rīgas domes struktūrā, uz kurieni tikuši nogādāti attiecīgie dokumenti.

Revidentiem "Riga.lv" telpās kontroles laikā izdevies nokļūt tikai vienu reizi. "Bija ļoti apgrūtinoši iekļūt iekšā," sacīja Valsts kontrolē.

Kā ziņots, Rīgas pašvaldība trīs gadu laikā caur biedrībām un nodibinājumiem nesaimnieciski izlietojusi vairāk nekā 20 miljonus eiro rīdzinieku naudas, revīzijā secinājusi Valsts kontrole.

Revīzijā "Rīgas pilsētas pašvaldības piešķirto dotāciju biedrībām un nodibinājumiem likumība un lietderība" Valsts kontrole galveno uzmanību veltījusi diviem Rīgas pašvaldības dibinātiem nodibinājumiem - "Rīgas Tūrisma attīstības birojs" (RTAB) un "Riga.lv".

Revidenti secinājuši, ka pašvaldības biedrības bez jebkāda pamatojuma saņēmušas dāsnas budžeta dotācijas, lai naudu izlietotu apšaubāmās ziedošanas shēmās, neizprotamās darbībās ar preču zīmēm, kā arī algās, iespējams, fiktīvi nodarbinātām personām. Tāpat revidentiem neesot skaidri biedrību finansējuma piešķiršanas principi dažādu projektu īstenošanai.

Revīzijā kopumā esot konstatēti būtiski trūkumi biedrībām un nodibinājumiem sniegtā finansējuma plānošanas, piešķiršanas un uzraudzības procesos, un tas liekot secināt, ka Rīgas pilsētas pašvaldība triju gadu laikā nesaimnieciski iztērējusi vairāk nekā 20 miljonus eiro rīdzinieku naudas.

Revīzija veikta par laika posmu no 2016.gada 1.janvāra līdz 2018.gada 30.jūnijam.