Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Organizatori: Pasākumus Uzvaras parkā apmeklējuši vismaz 115 000 cilvēku

© Dāvis ŪLANDS, F64 Photo Agency

Svinības Rīgā, Uzvaras parkā, šodien līdz plkst.21.30 kopumā varētu būt apmeklējuši aptuveni 115 000 līdz 120 000 cilvēku, sacīja pasākuma organizatoru - biedrības "9.may.lv" - valdes loceklis Daniils Uļjanovs.

Jautāts, vai šogad svinētāju tomēr nav mazāk nekā citus gadus, Uļjanovs atbildēja, ka pa dienu cilvēku Uzvaras parkā bija mazāk, jo tie pārsvarā bija aizņemti savās darba gaitās, bet vakara pusē ļaužu pulks esot kļuvis ievērojami kuplāks. Parasti visvairāk apmeklētāju pulcējas uz salūtu ap plkst.23, atzīmēja Uļjanovs, piebilstot, ka kopējais pasākuma apmeklētāju skaits līdz dienas beigām noteikti būšot lielāks par 120 000.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, pērn 9.maija svinības Uzvaras parkā līdz plkst.21, pēc organizatoru aplēsēm, bija apmeklējuši aptuveni 150 000 cilvēku.

Kā vēstīts, šodien ar vairākiem svinīgiem pasākumiem Uzvaras parkā Rīgā tiek atzīmēta tā dēvētā "Uzvaras diena", kad bijušajā Padomju Savienībā svinēja uzvaru pār nacistisko Vāciju Otrajā pasaules karā.

Tradicionāli daudzu krievvalodīgo vidū šī diena tiek atzīmēta arī Latvijā un ik gadu Uzvaras parkā norisinās vairāki pasākumi, kas pulcē lielu skaitu interesentu, vienlaikus izpelnoties arī daļu sabiedrības kritikas.

Policija Rīgā, Uzvaras parkā, šodien līdz plkst.20 par dažādiem administratīviem pārkāpumiem bija aizturējusi astoņas personas.

Trīs personas aizturētas par atrašanos alkohola reibumā sabiedriskā vietā, viena par atrašanos narkotiku reibumā, bet divas par dzīvesvietas nedeklarēšanu.

Vēl viena persona aizturēta par PSRS simbolikas lietošanu, bet cita - par diviem pārkāpumiem, proti, par sīko huligānismu un nepakļaušanos policijas darbinieku prasībām.

Kopumā pasākums Uzvaras parkā norit mierīgi, un policija parka tuvumā nepieciešamības gadījumā regulē satiksmi.