Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Pabeigta ūdensvada izbūve Jaunciema gatvē pie Langas upes

© SIA Rīgas ūdens

Šonedēļ tiks pabeigta ūdensvada izbūve aptuveni 200 metru garā posmā Jaunciema gatvē pie tilta pār Langas upi.

Ūdensvada izbūve pie tilta pār Langas upi bija sarežģīta no tā viedokļa, ka to nācās veikt ar atklātās tranšejas metodi un satiksmes organizēšanai vienā braukšanas joslā izmantot luksoforus. To darbības cikls bija trīs minūtes, un būtiski transportkustības sastrēgumi šajā Jaunciema gatves posmā neveidojās.

Ūdensvada izbūves darbi Jaunciema gatvē turpināsies nākamnedēļ, kad tie uzsāksies posmā aiz krustojuma uz Carnikavu, Jaunciema virzienā. Tie notiks ar beztranšejas metodi. Pašā krustojumā darbus plānots veikt vēlāk, kad iesāksies atvaļinājumu laiks un skolēnu brīvlaiks, lai mazinātu iespējamo apgrūtinājumu satiksmei. Projekta realizācijas gaitā notikušas tā korekcijas šķērsojuma pāri Langas upei posmā: lai neapgrūtinātu upju transporta kustību, ūdensvads šķērsos upi vienā līmenī ar tiltu, nevis zem tā, kā tas sākotnēji bija iecerēts.

Kā jau vēstīts, ūdensvada izbūve Jaunciema gatvē ir pats apjomīgākais šāda veida projekts, kas tiek finansēts no SIA Rīgas ūdens līdzekļiem. Ūdensvads tiek izbūvēts posmā no Jaunciema gatves 326 līdz Jaunciema gatves un Gaileņu ielas krustojumam. Kopējais šā posma garums ir 5,4 kilometri, tā būvniecībā tiks ieguldīti aptuveni 2,6 miljoni eiro. Pašlaik izbūvēti jau 3,5 kilometri ūdensvada, visus darbus plānots pabeigt līdz septembrim. Šā projekta realizācija Jaunciema iedzīvotājiem garantēs drošāku un kvalitatīvāku ūdensapgādi.