Vairāki simti cilvēku ar "Saskaņas" vadību priekšgalā noliek ziedus Uzvaras parkā

© Eduards Dundurs/ F64 Photo Agency

Šorīt vairāki simti cilvēku devās nolikt ziedus pie Uzvaras parkā esošā pieminekļa, atzīmējot "Uzvaras dienu", kuru plaši svin Krievijā.

Ziedu nolikšanas ceremonijā piedalījās virkne partijas "Saskaņa" Rīgas domes un Saeimas deputātu. Ziedu nolicēju kolonnas priekšgalā gājis no amata atstādinātais Rīgas mērs Nils Ušakovs (S), Rīgas vicemērs Vadims Baraņņiks (S) kopā ar divām Otrā pasaules kara veterānēm. Ziedus nolikt ieradās arī atsevišķu valstu vēstnieki. Amatpersonām ar ziediem sekoja vēl aptuveni 300 cilvēku.

Ceremoniju no malas vērojis arī kāds vīrietis, kuram bija plakāts ar aicinājumu "kaunēties svinēt okupāciju". Pamanot vīrieti, vairākas sievietes izrādīja nepatiku pret plakāta saturu un prasīja to aizvākt. Pasākuma organizatori un pašvaldības policijas pārstāvji ceremonijas beigās lūdza vīrieti pamest parka teritoriju.

Atstāt parka teritoriju lūgts arī kādam citam vīrietim, kurš uz parku bija ieradies ar plakātu, kurā uzsvērta nepieciešamība Latvijā zināt valsts valodu.

Abi vīrieši pašvaldības policijas un pasākuma organizatoru pavadībā tika pavadīti no parka teritorijas, ļaujot viņiem ar plakātiem stāvēt ārpus pasākuma vietas.

Valsts policijas preses pārstāve Gita Gžibovska aģentūrai LETA teica, ka 9.maija pasākums Rīgā norit mierīgi un līdz plkst.11 nav konstatēts neviens pārkāpums.

Parkā skan "uzvaru karā" slavinoša mūzika krievu valodā, tiek izvietotas tirdzniecības vietas.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais