Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Uzvaras parkā esošā pieminekļa aizstāvības piketā pie Saeimas pulcējās ap 40 cilvēku

© F64 Photo Agency

Partijas "Latvijas Krievu savienība" (LKS) šodien pie Saeimas organizētajā piketā Uzvaras parkā esošā pieminekļa aizstāvībai piedalījās ap 40 cilvēku.

Uz viena lielāka izmēra plakāta latviski bija pausts aicinājums deputātiem necīnīties ar pagātni, bet strādāt tagadnei. Uz cita plakāta krievu valodā bija pausts aicinājums "Revanšismam - nē!".

Interesi par pasākumu izrādīja atsevišķi Krievijas televīziju kanāli, tajā skaitā intervējot LKS līderi Tatjanu Ždanoku.

Kā ziņots, Saeimā ir iesniegtas divas pretējās iniciatīvas - viena par pieminekļa demontāžu, bet otrā - par tā aizsardzību. Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu deputāti izskatīja abus jautājumus un vienojās, ka iniciatīva par Uzvaras parkā esošā pieminekļa demontāžu būtu jānodod izvērtēšanai parlamenta Ārlietu komisijā.

Vienlaikus Mandātu komisija noraidīja LKS līderes Tatjanas Ždanokas iesniegto iniciatīvu par pieminekļu cīnītājiem pret nacismu aizsardzību. Viens no šādiem pieminekļiem ir arī tā dēvētais Uzvaras piemineklis Rīgā.

Mandātu komisijas deputāti pauda dažādus viedokļus par pieminekļa nākotni - parlamentāriešu vidū bija gan atbalsts tā demontāžai, gan noraidoši viedokļi par to, gan arī idejas par pieminekļa pārsaukšanu un okupācijas muzeja ierīkošanu.