Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Līdz 20.maijam uzstādīs Deglava tilta siju stiprinājumus; vēlāk lems, kad pilnībā atjaunos satiksmi

© Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency

Pēc šodien notikušās Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) un Rīgas domes Satiksmes departamenta sanāksmes pieņemts lēmums uzsākt Augusta Deglava ielas pārvada siju balstīšanas darbus, pavēstīja departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola.

BVKB tika iesniegts darbu veikšanas projekts un BVKB izsniedza atļauju sākt sagatavošanās darbus, kas nepieciešami, lai veiktu atsevišķu pārvada siju atbalstīšanu uz turām.

Nepieciešamos stiprinājumus plānots uzstādīt līdz 20.maijam, pēc kā BVKB atkārtoti pārvadu apsekos un lems vai pār to ir iespējams pilnībā atjaunot satiksmi.

Vienlaikus sociālajos tīklos iedzīvotāji publicējuši vairākas fotogrāfijas, kurās redzams, ka nupat atjaunotās tilta margas daudzviet jau ir izdrupušas un deformējušās. Pēc Ahunas-Ozolas teiktā, pašreizējā izskatā margas pieņemtas ekspluatācijā netiks, un brīdī, kad atsāksies pārvada remontdarbi, tas tiks apsekots un būvniekiem tiks iesniegts konstatēto defektu saraksts, kuri viņiem būs jānovērš.

Kā ziņots, starp BVKB un Rīgas domi tika panākta vienošanās, ka būvniekiem līdz šīs nedēļas sākumam jāsagatavo četru Deglava tilta kolonnu stiprināšanas projekts.

Pilnīgai Deglava tilta atvēršanai satiksmei nepieciešams nostiprināt tā konstrukcijas, bet līdz tam būvdarbu veicējam jāizstrādā darbu veikšanas projekts un jāsaņem BVKB atļauja nostiprināšanas darbu veikšanai.

Tāpat ziņots, 25.aprīļa rītā pēc iekšlietu ministra rīkojuma Deglava ielas pārvads tika slēgts satiksmei, izraisot pamatīgus satiksmes sastrēgumus šajā Rīgas daļā.

4.maijā, pēc nepieciešamo dokumentu izvērtēšanas, BVKB, Deglava iela satiksmes pārvada projektētāja SIA "Inženierbūve", Valsts policijas, Rīgas domes Satiksmes departamenta un SIA "Rīgas satiksme" pārstāvji vienojās no atjaunot sabiedriskā un operatīvā transporta kustību pār Augusta Deglava ielas satiksmes pārvadu.