Patversmes Rīgā ik nakti izmanto turpat 400 cilvēku

Lai arī septembris pagaidām ir visai silts, Rīgā naktspatversmes ik dienu izmanto vidēji 372 personas, kas ir par trīs procentiem vairāk nekā pērnā gada septembrī, nra.lv pastāstīja Rīgas domes Labklājības departamentā.

Kopējais vietu skaits patversmēs un naktspatversmēs pašlaik ir 430 vietas. Rīgā darbojas sešas naktspatversmes.

Pagaidām trijās no Rīgas naktspatversmēm ik nakti ir brīvas vietas. Rīgas patversmes vīriešu nodaļā, Maskavas ielā 208, vietu skaits ir 140, bet septembra pirmajā pusē vidējais klientu skaits dienā bija 106 personas, savukārt Rīgas patversmes sieviešu nodaļā, Bārddziņu ielā 2, vietu skaits ir 60, septembra mēneša pirmajā pusē vidējais klientu skaits dienā bija 45 personas. Naktspatversmē Zilais Krusts, Maskavas ielā 336, vietu skaits 110, septembra mēneša pirmajā pusē vidējais klientu skaits dienā bija 112 personas.

Trīs pārējās patversmes gan ir piepildītas jau tagad. Naktspatversmē vīriešiem Esi drošs, Bebru ielā 16, Imantā, vietu skaits 30, bet septembra sākumā vidējais klientu skaits dienā jau bija 32 personas. Tas varētu būt izskaidrojams ar faktu, ka šī ir vienīgā naktspatversme Pārdaugavā. Arī naktspatversmē sievietēm Dezinfekcijas stacija, Bārddziņa ielā 2, vietu skaits ir 30 un aizpildītas ir gandrīz visas.

Latvijas Sarkanā Krusta naktspatversmē, Gaiziņa iela 7, vīriešiem un sievietēm vietu skaits ir 20, un patstāvīgi visas vietas ir aizpildītas. Šī ir jaunākā no visām patversmēm un jau kopš tās darbības pirmās dienas, tā ir piepildīta. Tā atrodas vistuvāk bezpajumtnieku pulcēšanās vietām Centrāltirgum un Centrālajai stacijai, kā arī turpat netālu ir zupas virtuve.

2009. gada vasaras periodā nakts patversmēs kopā vidēji dienā uzturējās 340 personas.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.