Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Jakrins neuztver nopietni argumentu, ka Deglava tilts nav drošs

© F64 Photo Agency

Valsts policijas un iekšlietu ministra Sanda Ģirģena (KPV LV) paustās bažas par drošību uz Augusta Deglava ielas pārvada, Rīgas domes Satiksmes departaments neuztver kā nopietnu argumentu, lai tiltu slēgtu, šorīt intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja departamenta direktora pienākumu izpildītājs Emīls Jakrins.

Jakrins atgādināja, ka vakar vairāku stundu garumā pašvaldības pārstāvji centušies ierēdņus pārliecināt, ka tilts ir drošs. "Ja būtu kaut mazākā iespēja, kaut puseksperta vārds, ka tilts nav drošs, mēs pirmie būtu to slēguši," piebilda Jakrins.

Viņš pastāstīja, ka vakar Būvniecības valsts kontroles birojs (BVKB), Valsts policijas vadība un iepriekš departamenta pieaicinātais sertificētais eksperts no Rīgas Tehniskās universitātes, Deglava tiltu apsekojuši un uzklausījuši argumentus, kāpēc pēc eksperta domām tilts satiksmei ir drošs.

"Iespējams, viņa argumenti nebija pārliecinoši, jo tilts šodien no rīta satiksmei ir slēgts. Tagad gaidām ziņas no Valsts policijas un būvniecības kontroles biroja ar ierosinājumiem, ko darīt tālāk. Viņi var algot savus ekspertus, lai gan mūsu pārliecība ir, ka tilts ir absolūti drošs," sacīja Jakrins.

Jau ziņots, ka ceturtdienas rītā plkst.5 satiksmei tiek slēgts Augusta Deglava ielas pārvads Rīgā, kā rezultātā būtiski mainīti sabiedriskā transporta maršruti un attiecīgajā galvaspilsētas daļā gaidāmi satiksmes sastrēgumi.

Kā informēja Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis, tilts tiks slēgts līdz brīdim, kad Rīgas dome iesniegs BVKB dokumentus, lai birojs varētu pārliecināties par šī objekta drošību.

Patlaban viss liecinot, ka tilts apdraud sabiedrības drošību, tāpēc pieņemts šāds lēmums, skaidroja Ķuzis, norādot, ka tilts būs slēgts ne tikai automašīnām un sabiedriskajam transportam, bet arī operatīvajam transportam, gājējiem un velosipēdistiem.

"Es esmu stāvējis klāt ļoti daudz traģēdijās un man nav nekādas tiesības paļauties uz to, ka nekas nenotiks, tāpēc ir eksperti un tāpēc ir BVKB, lai panāktu, ka publiskās būves kontrolētu un skatītos, cik tā ir droša sabiedrībai," teica Valsts policijas priekšnieks.

Ķuzis informēja, ka tilts tiks slēgts līdz brīdim, kamēr Rīgas domes amatpersonas iesniegs BVKB attiecīgo dokumentāciju, lai birojs pilnībā pārliecinātos par objekta drošumu. "Mēs uzskatām, ka tas ir izdarāms ļoti īsā laikā. Es esmu gatavs pēc tam, saņemot no BVKB lēmumu, šo lēmumu [par tilta slēgšanu] atcelt," uzsvēra policijas priekšnieks.

Savukārt Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Vadims Baraņņiks (S) norādīja, ka dome nav izpratusi, kādus dokumentus BVKB vēlas saņemt un kāpēc BVKB neņem vērā sertificēta Rīgas Tehniskās universitātes profesora slēdzienu par to, ka tilts ir drošs. Arī Rīgas būvvalde, kas ir atbildīga par tehnisko stāvokli, paudusi, ka tiltu var ekspluatēt, norādīja domes priekšsēdētāja vietnieks. "Satiksmes departaments darīja visu nepieciešamo, lai pārliecinātu Valsts policiju un BVKB par to, ka tilts ir drošs, taču mums neizdevās pārliecināt. Tālākais jau ir policijas atbildība, kā tiks organizēta satiksme," norādīja Baraņņiks.

Kā informē "Rīgas satiksme" (RS), ņemot vērā Deglava pārvada slēgšanu, no ceturtdienas tiks ieviestas izmaiņas 11. un 22.maršruta trolejbusu un 3., 6., 13., 47., 50., 51. un 52.maršruta autobusu kustībā.

11.trolejbusa maršruts tiks slēgts. Mēneša biļetes, kas iegādātas minētajam maršrutam, varēs izmantot 13.trolejbusa maršrutā bez reģistrācijas.

22.trolejbusa maršruts virzienā uz Centrālo staciju brauks pa maršrutu līdz A.Deglava ielai, tālāk pa A.Deglava ielu, Nīcgales ielu, Dzelzavas ielu, Vaidavas ielu, Ieriķu ielu, Jorģa Zemitāna tiltu, A.Čaka ielu un tālāk pa maršrutu. Virzienā uz Pļavniekiem šis trolejbuss brauks pa maršrutu līdz Avotu ielai, tālāk pa Avotu ielu, J.Asara ielu, Pērnavas ielu, A.Čaka ielu, Jorģa Zemitāna tiltu, Dzelzavas ielu, Nīcgales ielu, A.Deglava ielu un tālāk pa maršrutu.

3. un 6.maršruta autobusi virzienā uz Daugavgrīvu un Abrenes ielu brauks pa maršrutu līdz A.Deglava ielai, tālāk pa A.Deglava ielu, Nīcgales ielu, Dzelzavas ielu, Vaidavas ielu, Ieriķu ielu, Jorģa Zemitāna tiltu, A.Čaka ielu, Pērnavas ielu un tālāk pa maršrutu. Virzienā uz Pļavniekiem un Dreiliņiem tie brauks pa maršrutu līdz Pērnavas ielai, tālāk pa Pērnavas ielu, A.Čaka ielu, Jorģa Zemitāna tiltu, Dzelzavas ielu, Nīcgales ielu, A.Deglava ielu un tālāk pa maršrutu.

13.maršruta autobusi virzienā uz Babītes staciju brauks pa maršrutu līdz Piedrujas ielai, tālāk pa Piedrujas ielu, Vietalvas ielu, Matīsa ielu, Avotu ielu un tālāk pa maršrutu. Virzienā uz pieturu "Preču-2" tie brauks pa maršrutu līdz Avotu ielai, tālāk pa Avotu ielu, Matīsa ielu, Vietalvas ielu, Vestienas ielu un tālāk pa maršrutu.

47.maršruta autobusi virzienā uz Abrenes ielu brauks pa maršrutu līdz A.Deglava ielai, tālāk pa A.Deglava ielu, Nīcgales ielu, Dzelzavas ielu, Vaidavas ielu, Ieriķu ielu, Jorģa Zemitāna tiltu, A.Čaka ielu un tālāk pa maršrutu. Virzienā uz Getliņiem tie brauks pa maršrutu līdz A.Čaka ielai, tālāk pa A.Čaka ielu, Jorģa Zemitāna tiltu, Dzelzavas ielu, Nīcgales ielu, A.Deglava ielu un tālāk pa maršrutu.

50.maršruta autobusi virzienā uz Abrenes ielu brauks pa maršrutu līdz Nīcgales ielai, tālāk pa Nīcgales ielu, Dzelzavas ielu, Vaidavas ielu, Ieriķu ielu, Jorģa Zemitāna tiltu, A.Čaka ielu, Bruņinieku ielu un tālāk pa maršrutu. Virzienā uz TEC-2 tie brauks pa maršrutu līdz Stabu ielai, tālāk pa Stabu ielu, A.Čaka ielu, Jorģa Zemitāna tiltu, Dzelzavas ielu, Nīcgales ielu un tālāk pa maršrutu.

51. un 52.maršruta autobusi virzienā uz Abrenes ielu brauks pa maršrutu līdz A.Deglava ielai, tālāk pa A.Deglava ielu, Nīcgales ielu, Dzelzavas ielu, Vaidavas ielu, Ieriķu ielu, Jorģa Zemitāna tiltu, A.Čaka ielu, Pērnavas ielu, Valmieras ielu un tālāk pa maršrutu. Virzienā uz Ulbroku un Pļavnieku kapiem šie autobusi brauks pa maršrutu līdz A.Deglava ielai, tālāk pa A.Deglava ielu, Pērnavas ielu, A.Čaka ielu, Jorģa Zemitāna tiltu, Dzelzavas ielu, Nīcgales ielu, A.Deglava ielu un tālāk pa maršrutu.

214.minibusa maršruts virzienā uz Dreiliņiem virzīsies pa maršrutu līdz Valmieras ielai, tālāk pa Valmieras ielu, Matīsa ielu, Vietalvas ielu, Vestienas ielu, Pildas ielu, Nīcgales ielu, Sesku ielu un tālāk pa maršrutu. Virzienā uz Centrālo staciju šie busi brauks pa maršrutu līdz Sesku ielai, tālāk pa Sesku ielu, Vietalvas ielu, Matīsa ielu, Valmieras ielu un tālāk pa maršrutu.

338.maršruta ekspresbusi virzienā uz Pļavniekiem brauks pa maršrutu līdz Avotu ielai, tālāk pa Avotu ielu, J.Asara ielu, Pērnavas ielu, A.Čaka ielu, Jorģa Zemitāna tiltu, Dzelzavas ielu, Nīcgales ielu, A.Deglava ielu un tālāk pa maršrutu. Virzienā uz Imantu tie brauks pa maršrutu līdz A.Deglava ielai, A.Deglava ielu, Nīcgales ielu, Dzelzavas ielu, Vaidavas ielu, Ieriķu ielu, Jorģa Zemitāna tiltu, A.Čaka ielu un tālāk pa maršrutu.

N6 nakts satiksmes autobusi virzienā uz Pļavniekiem brauks pa maršrutu līdz Avotu ielai, tālāk pa Avotu ielu, Matīsa ielu, Vietalvas ielu, Piedrujas ielu, Pildas ielu, Nīcgales ielu, A.Deglava ielu un tālāk pa maršrutu. Virzienā no Pļavniekiem tie brauks pa maršrutu līdz A.Deglava ielai, tālāk pa A.Deglava ielu, Nīcgales ielu, Vietalvas ielu, Matīsa ielu, Avotu ielu un tālāk pa maršrutu.